Menu

Dulceață de mure

Ingrediente pentru 600g dulceață de mure

  • 700g mure coapte
  • 700g zahăr tos
  • 1 lămâie
3.7/5 - (3 votes)

Tot atunci când am cumpărat afinele pentru dulceața de afine, am luat și o găletușă de mure, cu 700g de materie primă, din care am făcut tot o dulceață 🙂

Cum facem dulceața de mure

Pentru dulceața de mure, se pun fructele într-o strecurătoare și se trec printr-un jet de apă rece pentru a îndepărta eventualele particule de praf. Dacă găsiți frunzulițe aruncați-le pentru că nu sunt bune la dulceață 😛

După ce au fost spălate, murele se lasă la scurs 10 minute, apoi se amestecă bine cu zahărul tos și se lasă 2-3 ore în cratița în care vom fierbe dulceața.

Dulceața se pune la fiert pe unul dintre ochiurile mici ale aragazului, și se fierbe la foc mic până când este suficient de legată. Eu am fiert dulceața 1 oră și 40 de minute, iar după prima oră de fierbere am adăugat în dulceață și 4-5 felii de lămâie.

În timpul fierberii se ia cu o spatulă și se aruncă spuma care se formează deasupra (dacă este cazul).

După ce s-a fiert, dulceața de mure se pune în borcane curate care au fost ținute 5-10 minute în cuptorul preîncălzit la treapta minimă, dar căruia i s-a oprit flacăra; astfel borcanele se sterilizează și se evită spargerea lor când intră în contact cu dulceața fierbinte.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *