Menu

Supă de pui cu tăiței

Ingrediente pentru 4-5 porții de supă de pui cu tăiței aveți nevoie de:

  • 300-400g pui cu os
  • 200g țelină (rădăcină)
  • 100g morcovi
  • 100g păstârnac
  • 4-5 fire de pătrunjel verde
  • 1-2 mâini de tăiței de casă sau fidea
  • sare
5/5 - (1 vote)

Atunci când am preparat tăițeii de casă m-am gândit că ar fi un moment oportun să fac și o supă de pui cu tăiței, evident de casă. Rețeta pentru supă de pui nu este complicată, și este foarte gustoasă, mai mult de atât vă ajută să vă reveniți mai repede când sunteți răciți.

Cum preparăm supa de pui cu tăiței

-fierberea cărnii de pui

Pentru a prepara supa de pui cu tăiței începem prin a fierbe carnea de pui. Într-o oală mare se pun 3-4 litri de apă, o ceapă întreagă curățată și eventual crestată în 4, 1 linguriță de sare și evident… carnea de pui. Puteți folosi orice tip de carne de pui doriți: piept de pui, pulpe, aripioare, sau carcasă de pui. Eu am fiert spatele, pieptul și organele de la un pui.

Carnea de pui se fierbe 30-40 de minute la foc mediu, iar în timpul fierberii se aruncă din când în când spuma care se formează deasupra.

-pregătirea legumelor

Dacă tot am rezolvat cu fierberea cărnii, să ne ocupam acum puțin și de legume; pentru început curățăm toate legumele de coajă (morcovii, țelină și păstârnacul); spălăm apoi legumele cu apă rece și le tăiem în bucăți potrivite.

Puteți tăia legumele cum doriți: bețișoare, rondele sau cubulețe și le lăsați pe o farfurie până când carnea de pui s-a fiert.

-supa de carne de pui și fierberea legumelor

Pentru a fierbe legumele, vom folosi supa rezultată în urma fierberii cărnii de pui. Când carnea de pui s-a fiert, se scoate din oală cu o spatulă și se pune pe o farfurie, ceapa folosită la fierberea puiului se aruncă, iar supa de pui se strecoară printr-o strecurătoare fină. Dacă strecurați supa de pui înainte de a fierbe legumele în ea, supa finală va fi clară.

Puneți la fiert legumele cu supa de pui strecurată și eventual puțină sare dacă aveți impresia că este nevoie (gustați supa înainte).

– adăugarea cărnii și a tăițeilor

Cât timp legumele sunt la fiert, separați carnea de oase și adăugați bucățile obținute în oala unde fierb legumele cu supa.

Atunci când legumele s-au fiert (durează 30-40 de minute maxim), adăugați în supă 1 mână mare de tăiței de casă uscați, și mai lăsați la fiert 10-15 minute până când aceștia sunt gata.

Cum servim supa de pui cu tăiței

Supa de pui cu tăiței se servește fierbinte, cu puțin pătrunjel proaspăt presărat deasupra.

Dacă nu vă plac supele “dulci”, puteți acri această supă cu puțină zeamă de lămâie (eu așa fac).

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *