Menu

Supă cu găluște

Supa cu galuste

Ingrediente pentru 8 porții de supă cu găluște aveți nevoie de:

  • 4 litri supă de pui
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 50g fidea sau tăiței
  • 60-70g griș
  • 1 ou
  • sare
3.5/5 - (2 votes)

Supa cu găluște este un preparat recomandat în lunile de iarnă, mai ales dacă se servește fierbinte, pentru că încălzește aproape instantaneu organismul.

Cum se face supa cu găluște

Se pun la fiert cei 4 litri de supă de pui, pe care o puteți obține după ce fierbeți puiul pentru ciorbă de cocoș, sau pentru o salată de pui. După 10-15 minute adăugați ceapa tăiată cubulețe, morcovii tăiați rondele și păstârnacul tăiat cuburi. Dacă supa de pui nu a fost suficient de sărată, puteți adăuga sare după gust.

Cum se fac găluștele

Când legumele s-au fiert, puteți începe să preparați compoziția pentru găluște.

În primul rând se separă albușul de gălbenuș și se bate albușul spumă. În albușul bătut spumă se adaugă ușor gălbenușul și grisul, până când compoziția începe să se lege, dar este încă moale. Grisul se adaugă treptat (în ploaie), în tranșe de câte 1 lingură.

Pentru a pune găluștele în supă, luați o linguriță , introduceți-o puțin în supa clocotindă apoi începeți să luați câte o linguriță din compoziția de găluște (mereu de pe marginea bolului), apoi imersați lingurița cu compoziție în supă. Așteptați 5-10 secunde până când gălușca se desprinde de pe linguriță și repetați procedeul până când terminați toată compoziția de găluște.

Lăsați să fiarbă 10-15 minute, întorcând eventual găluștele pe ambele părți (găluștele se vor ridica la suprafața), apoi adăugați o mână de fidea și mai lăsați încă 10 minute să clocotească.

Cum se servește supă cu găluște

După cum am mai spus și la început, supa cu găluști se servește caldă, chiar fierbinte. Se servește cu pătrunjel tocat presărat deasupra.

Supa de găluşte cu morcovi şi legume are aproximativ 200 de calorii per porţie, şi pe deasupra este şi foarte gustoasă.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *