Menu

Supă cremă de morcovi

Supa crema de morcovi

Ingrediente pentru 6-8 porții de supă cremă de morcovi aveți nevoie de:

  • 1 kg morcovi
  • 1 cartof (aprox 150g)
  • 1-2 căței de usturoi
  • 2 linguri margarină
  • 1 ceapă mică
  • 4.5l apă
  • sare
4.7/5 - (3 votes)

Am prezentat ieri modul în care puteți prepara crutoane în propria bucătărie, iar astăzi voi posta rețeta care m-a determinat să pregătesc crutoanele, și anume o supă-cremă de morcovi.

Mie personal mi se pare o rețetă destul de simplă, care merită încercată mai ales dacă țineți post.

Cum pregătim supă cremă de morcovi

În primul rând se curăță morcovii și cartoful de coajă, și se spală bine cu apă rece. Tăiați apoi legumele în bucăți medii, pentru a fierbe mai repede. Dacă fierbem morcovii și cartoful întregi, timpul de fierbere se dublează. După ce ați tăiat legumele, mai spălați-le încă o dată, apoi puneți-le la fiert cu 4.5 litri de apă și 1 linguriță de sare. Dacă apa nu acoperă toate legumele, puteți să mai completați cu apă.

Când legumele s-au fiert (durează aproximativ 25 de minute după ce apa a dat în clocot), scurgeți-le de apă folosind o strecurătoare. Nu aruncați apa în care au fiert morcovii, pentru că o vom folosi la supă.

După ce legumele s-au scurs, puneți-le într-un castron suficient de mare în care mai adăugați o ceapă mică curățată și tăiată în 4, 1-2 căței de usturoi (după gust, eu am pus 2), 2 linguri de margarină și 1 linguriță de sare.

Pasați legumele cu ajutorul unui mixer, eu am folosit unul cu picior vertical pentru că e mai rapid și supa iese mai cremoasă. Adăugați și 2 polonice din apă rezultată în urmă fierberii și continuați să pasați legumele. Când obțineți o pastă omogenă, puneți-o într-o oală suficient de încăpătoare pentru cremă de morcovi și apa rezultată în urmă fierberii, apoi mai pasați cu mixerul până când apa este incorporată în supa cremă.

Deși rețeta este de supă-cremă de morcovi, cartoful folosit îi dă o consistență plăcută, și ajută la legarea cremei.

Cum servim supa cremă de morcovi

Supa cremă de morcovi este foarte consistentă, iar porțiile vor fi relativ mici (2-3 polonice/porție).

Se servește în special caldă, cu crutoane proaspete. Puteți orna bolurile cu o frunză de verdeață: pătrunjel, țelină… busuioc în cazul meu.

Poftă bună!

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *