Menu

Ciorbiță de fasole verde cu mămăliguță

Ciorbita de fasole verde

Ingrediente pentru 8-10 porții de ciorbiță de țară cu fasole verde aveți nevoie de:

  • 400-500g fasole verde de grădină
  • 2-3 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 400g zarzavat ciorbă
  • 5-7l apă
  • 500ml borș
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • leuștean
  • sare
5/5 - (1 vote)

Este sezonul în care legumele din grădină încep să se coacă și fiindcă am adus de la țară legume proaspete, abia culese, am hotărât că este momentul să fac o ciorbiță de legume cu fasole verde și borș de țară.

Începem să pregătim ciorbița cu spălarea legumelor. Fiindcă ceapa și morcovii sunt proaspăt scoase din pământ, le-am spălat mai bine decât aș fi făcut-o cu legumele cumpărate din piață, care sunt în prealabil spălate de către țărani sau de către cei care le vând în piață.

După ce se spală bine, ceapa se curăță de prima foaie și se tăie cubulețe. Uleiul de floarea soarelui (2-3 linguri), se încinge într-o oală de ciorbă, apoi peste el se pune ceapa tăiată cubulețe și se călește 3-5 minute. Când ceapa este călită se adaugă 2 litri de apă peste ceapă și zarzavatul de ciorbă (400g de roșii și ardei gras tăiat cubulețe).

Curățați de coajă morcovii , apoi tăiați-i rondele și puneți-i la fiert in oala de ciorbă.

Fasolea trebuie și ea spălată foarte bine, apoi i se tăie capetele (care se aruncă), iar fiecare păstaie se tăie în 2 sau 3, astfel încât fiecare bucată de fasole să aibă aproximativ 5 cm lungime. După ce toată fasolea este spălată și tăiată, adăugați-o în oala de ciorbă, și mai adăugați 3-4 litri de apă în oală și 2 lingurițe de sare. Lăsați la fiert până când fasolea este fiartă. Timpul de fierbere depinde foarte mult de soiul de fasole și de cât de “tânără” este, eu am lăsat la fiert cam 30 de minute.

Când toate legumele s-au fiert, adăugați 500ml de borș și lăsați să dea în clocot, apoi opriți focul. Tocați puțin leuștean, puneți-l în ciorbă și acoperiți cu un capac.

Ciorbița de fasole cu borș, este o rețetă de post, ușor de preparat și foarte gustoasă, se servește cu mămăliguță si chiar cu un ardei iute :). Dacă nu aveți timp să faceți mămăliguță, puteți mânca ciorba și cu pâine.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *