Menu

Ciorbă de păstăi și salată

Ingrediente pentru 8-10 porții de ciorbă de păstăi și salată aveți nevoie de:

  • 1 salată verde
  • 1 borcan păstăi galbene (borcan mare)
  • 2-3 ardei roșii
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2-3 ardei iuți
  • 1 plic borș / 1 litru borș proaspăt
  • 1 legătură leuștean
  • sare
Rate this post

După o săptămână în care am mâncat preponderent preparate din carne, m-am gândit că este bine să pregătesc o ciorbiță ușoară, de legume cu preferata mea în lunile de primăvară… salata verde. Așa am hotărât eu că este cazul să fac o ciorbă acră cu păstăi de fasole galbenă și salată verde proaspătă.

Cum preparăm ciorbă de păstăi cu salată

Pentru această ciorbă eu am curățat și tăiat 1 legătură mare de ceapă (6 fire), pe care le-am pus la fiert într-o oală mare cu 2 litri de apă. Peste ceapa verde am adăugat și 3 ardei capia roșii spălați și tăiați fâșii. Ardeii au fost destul de micuți (200g toți 3 cu tot cu semințe și cotoare) deci dacă aveți ardei mai mari puteți să folosiți doar doi sau chiar unul singur.

Împreună cu ardeii capia se taie rondele și se adaugă la ciorbă și 1-3 ardei iuți, eu am pus ardeii cu tot cu semințe și am folosit 3 pentru că nu erau foarte iuți.

Ceapă verde și ardeiul se fierb împreună 15 minute, după care se adaugă peste ele și un borcan mare de 800g de păstăi scurse de lichid. Se completează ciorba cu încă 3 litri de apă și se lasă la fiert 10 minute.

– pregătirea salatei verzi

Cât timp restul legumelor se fierb, salata verde trebuie spălată bine frunză cu frunză, se scurge de apă și se toacă în fâșii, după care se pune în oala de ciorbă. Eu am îndepărtat cotoarele frunzelor de salată pentru a se fierbe mai rapid.

Ciorba se mai fierbe 10 minute după ce punem salata, apoi se adaugă și borșul. Eu am pus un plic de borș praf (bun pentru 7 litri de ciorbă), însă dacă aveți puteți folosi 1 litru de borș proaspăt – este mult mai sănătos.

Ciorba se mai fierbe 10 minute cu borșul, apoi se presară deasupra frunze de leuștean proaspăt și se stinge focul.

De ce este bună ciorba de păstăi cu salată

Ciorba de păstăi cu salată este o ciorbă foarte aromată (datorită leușteanului), și fiindcă nu conține grăsimi este și bună pentru siluetă.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *