Menu

Ciorbă de găluște cu roșii

Ingrediente pentru ciorba cu găluște

 • 1-1.2 kg roșii
 • 2-3 ardei grași
 • 3-4 morcovi
 • 1 ceapă
 • 1/4 rădăcină de țelină
 • 1 linguri ulei de floarea soarelui
 • sare
 • Pentru găluște
 • 1 ou
 • 4 linguri de griș
 • sare
Rate this post

Zilele trecute nu știam ce ciorbiță să mai fac, și m-am gândit să folosesc roșiile proaspete care se găsesc în piață pentru a prepara o ciorbă de găluște cu roșii.

Chiar dacă nu am folosit borș sau alte produse pentru acrit, această ciorbă este acră datorită roșiilor și o vom numi ciorbă și nu supă de roșii cu găluște.

Cum se prepară ciorba de găluște cu roșii

Pentru ciorba de roșii cu găluște vom folosi și alte legume pentru a da gust ciorbei. Într-o oală mare de ciorbă fierbem 1 ceapă întreagă, 3 morcovi , țelină și ardeii tăiați în 4. Puneți uleiul de floarea soarelui și puțină sare pentru gust și fierbeți legumele 30-40 de minute până când morcovii sunt fierți complet.

– pregătirea roșiilor

Cât timp legumele se fierb noi vom decoji roșiile de coajă, și pentru a face acest lucru, este nevoie să le opărim. Se dau în clocot 3-4 litri de apă în care se scufundă roșiile întregi, spălate în prealabil. După 3-4 minute în care roșiile s-au opărit, se pun într-o strecurătoare și se decojesc.

– prepararea ciorbei

Când legumele s-au fiert, se ia oala de pe foc, se aruncă ceapa și se scot 2 morcovi, 1 ardei (4 felii) și 1 felie de țelină, pe care le tocăm cubulețe.

În oala de ciorbă se adaugă roșiile tăiate în sferturi, apoi legumele din oală se pasează folosind un mixer cu picior vertical. Dacă nu aveți un astfel de mixer, atunci dați roșiile și legumele fierte din oală prin mașina de tocat, apoi puneți-le la loc în oală.

În oala cu legume pasate se adaugă și legumele tăiate cubulețe (dacă nu am lăsa și legumele cubulețe în ciorbă, aceasta ar putea părea puțin “chioară”). Ciorba se pune pe aragaz să dea în clocot până când pregătim noi găluștele.

Cum se prepară găluștele pufoase?

Într-un castron se bate albușul de la un ou folosind mixerul, apoi folosind o furculiță se amestecă albușul bătut cu gălbenușul oului, apoi peste oul bătut se pun treptat 4 linguri de griș care se amestecă folosind tot furculița.

Când ciorba a dat în clocot, se ia o linguriță de amestec pentru găluște și se scufundă lingurița în oala cu ciorbă până când gălușca se desprinde de linguriță.

Se folosește același procedeu până când amestecul pentru găluște se termină (veți obține 12-14 găluște). După ce toate găluștele au fost puse în oală, se mai lasă ciorba la fiert 2-3 minute, se oprește focul și se acoperă cioba cu un capac pentru ca găluștele să se mai umfle 15-20 de minute.

Asta a fost… ciorbă cu găluște și roșii este gata.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *