Menu

Ciorbă de curcan

Ingrediente pentru o oală medie de ciorbă de curcan aveți nevoie de:

  • 3-4 aripi de curcan (500-750g)
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 2 ardei grași roșii
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 litru borș
  • sare
4/5 - (2 votes)

Zilele trecute am vrut să fac o ciorbă și fiindcă tot făcusem ciorbă de legume în ultima vreme, m-am gândit că ar fi interesant să pregătesc o ciorbă de curcan.

Dat fiiind faptul că pulpele de curcan sunt cel puțin “gigantice”, la această ciorbiță am folosit aripi de curcan pe care le-am tăiat în două, pentru că nici ele nu sunt prea mici.

Cum se pregătește ciorba de curcan

– pregătirea “aripioarelor” de curcan

Apripioare este impropriu spus pentru aripile de curcan pentru că sunt mari, dar chiar și așa… acestea se spală bine cu apă rece, se curăță de eventuali fulgi rămăși și se taie în două de la articulație.

Într-o oală cu 4-5 litri de apă se pun la fiert aripile de curcan cu puțină sare, carnea de curcan se fierbe 30-45 de minute până când toate bucățile sunt fierte. Este bine ca în timpul fierberii să aruncați spuma care se formează deasupra.

– legumele pentru ciorba de curcan

Cât timp carnea de curcan este la fiert, vom pregăti legumele pentru ciorbă.

Se spală bine toate legumele cu apă rece, iar pastârnacul, morcovul și ceapa se curăță de coajă în timp ce cotorul și semințele de la ardeiul gras sunt și ele îndepărtate.

Când toate legumele sunt curățate, ele se taie cubulețe și se așează pe o farfurie până când carnea de curcan s-a fiert.

– să facem ciorbă de curcan

Se scot aripile de curcan din oala unde au fiert, iar supa rezultată în urma fierberii se strecoară și se pune la fiert într-o oală curată.

Când supa a început să clocotească se adaugă în ea toate legumele tocate și se fierb 15-20 de minute. Se adaugă apoi carnea de curcan și se mai fierb împreună 10 minute după care se adaugă borșul rece și se lasă pe foc până când ciorba dă în clocot.

Se toacă pătrunjelul care a fost spălat în prealabil, și se pune în oala cu ciorbă după ce s-a oprit focul, se acoperă cu un capac și se lasă ciorba așa cel puțin 30 de minute înainte de a fi servită.

Cum se servește ciorba de curcan

Ciorba de curcan se mănâncă fierbinte sau caldă, cu pâine sau mămăliguță.

Ciorba de curcan se păstrează la frigider și se re-încălzește pe aragaz sau la cuptorul cu microunde atunci când se servește.

Galerie imagini

1 comentariu la “Ciorbă de curcan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *