Menu

Zmeurata facuta in casa

Ingrediente pentru 20-25 paharele zmeurata

  • 1 litru tuica
  • 150g zmeura proaspata
  • 200g zahar
5/5 - (4 votes)

Dupa ce acum cateva saptamani am facut “afinata facuta in casa“, fiindca am mai primit tuica de la bunici, astazi este momentul sa postez o reteta similara, insa de aceasta data am folosit zmeura in locul afinelor pentru a obtine o bautura tare aromata de culoare rosu aprins.

Zmeurata facuta in casa

Eu am folosit 1 litru de alcool (am precis tuica de la tara), 150g de zmeura spalata bine si 200g de zahar.

Zmeura se pune in sticla cu mana, iar zaharul se pune folosind o palnie.

Cum se face zmeurata

Procedeul de preparare este simplu. Intr-un recipient ce se poate inchide cu dop se pun straturi de zmeura si zahar (eu am folosit 2 sticle de plastic a 0.5l fiecare), zmeura si zaharul se lasa 12-24 ore la macerat pentru a obtine cat mai mult sirop aromat de fructe, apoi tuica se toarna peste fructe, se inchide sticla cu dopul apoi se amesteca bine totul.

Zmeurata trebuie lasata aproximativ o saptamana inainte de a fi bauta pentru ca aroma si culoarea fructelor sa se transfere in bautura.

Daca nu aveti tuica, puteti folosi vodka de la magazin, nu trebuie sa fie cea mai scumpa vodka pentru ca oricum zmeura va fi vedeta acestei bauturi.

Este indicat sa folositi zmeura proaspata culeasa in sezonul potrivit (vara-toamna) pentru ca este mai zemoasa si mai aromata decat zmeura de import.

Cand bem zmeurata

Zmeurata se bea in principiu inainte de masa ca bautura aperitiv.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *