Menu

Vin fiert cu portocale sau mandarine

Ingrediente pentru 5 cani de vin fiert cu portocala

  • 1 litru vin
  • 5 linguri zahar
  • 2 mandarine sau 1 portocala
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingurita boabe de piper negru
4.7/5 - (3 votes)

De multa vreme tot vreau sa fac vin fiert, am luat vin rosu de vreo 3 ori de la tara si tot de atatea ori l-am folosit in alte scopuri (adica la alte mancaruri sau pur si simplu l-am baut), insa de Craciun bunicii ne-au adus 1 sticla de 2 litri de vin rosu pe care l-am luat cu noi in excursia pe caare am facut-o anul acesta la ski.

Asadar, dupa o zi petrecuta afara in zapada seara am facut un vin delicios care ne-a incalzit si ne-a binedispus pe toti.

La prepararea vinului fiert, combinatia de condimente ce pot fi folosite este practic infinita, fiecare persoana putand sa foloseasca mirodeniile preferate, sunt des utilizate condimente aromate precum scortisoara, cuisoare, anason, vanilie, etc.; pot fi folosite fructe sau coji uscate de fructe sau indulcitori sau arome.

Cum se face vinul fiert cu aroma de portocala?

Eu pentru vinul fiert am folosit cateva dintre cele mai frecvent utilizate condimente: scortisoara si mandarine pentru ca sunt perfecte pentru zilele de iarna, cateva boabe de piper pentru ca asa face mama mea vinul fiert si am vrut ca reteta mea de vin fiert sa aiba ceva si din a ei, iar in plus am pus si zahar pentru ca mie imi place ca vinul fiert sa fie dulce dulce, dozarea condimentelor si aromelor ramane la alegerea proprie, insa acum am sa va spun cum am facut eu.

Am pus intr-o craticioara 1 baton de scortisoara, 1 lingurita de boabe de piper si 2 mandarine taiate felii peste care am pus 1 litru de vin rosu. Cand vinul s-a incalzit, se adauga si zaharul, eu am pus 5 linguri de zahar (cate una pentru fiecare cana = 200ml), daca vinul este fierbinte atunci cand puneti zaharul, in momentul in care puneti zaharul va avea loc o reactie puternica in care se formeaza multa spuma care se ridica deasupra vinului si trebuie sa amestecati cu o lingura sau sa ridicati putin craticioara de pe foc.

Puteti folosi si mai putin zahar, depinde de gustul propriu si de dulceata vinului folosit, spre exemplu daca vinul este dulce si nu sunteti impatimiti ai bauturilor dulci, atunci puteti sa nu folositi zahar deloc.

Vinul fiert se amesteca pana cand se topeste tot zaharul, apoi dupa ce a dat in clocot se opreste focul, se acopera vinul cu un capac si se lasa la infuzat 5-10 minute pentru ca vinul sa ia aromele din condimente.

Este recomandat sa bem vin fiert cand este fierbinte, eu l-am pus in cescute impreuna cu o felie de mandarina care a fiert in vin, si am evitat pe cat posibil sa pun boabe de piper in ceasca.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *