Menu

Tequila Sunrise

Ingrediente pentru 1 cocktail Tequila Sunrise aveți nevoie de:

  • 50ml suc de portocale
  • 30ml tequila
  • 10ml sirop de rodii (grenadine)
  • gheață
5/5 - (1 vote)

Această băutură poartă denumirea generică de “răsărit de soare”, datorită dispunerii lichidelor ce formează un degrade de la portocaliu deschis la roșu, datorat densității mari a siropului de rodii, care turnat în mod corect, va crea impresia unui răsărit de soare (Sunrise în limbă engleză).

Pentru un cocktail Tequila Sunrise, veți avea nevoie de un pahar mare de 250-300ml, pe care trebuie să îl umpleți cu gheață până la jumătate. Peste gheață turnați 30 ml de tequila și 50 ml de suc de portocale și se amestecă puțin cu o linguriță cu coadă lungă, sau cu un pai.

Pentru a crea impresia de răsărit de soare, este necesar să turați siropul de rodii în așa fel încât să se scufunde ușor, fără a colora partea superioară a cocktail-ului. Pentru a obține acest rezultat, puteți folosi o linguriță cu coadă lungă, iar siropul se poate turna folosind linguriță scufundată până aproape de fundul paharului, siropul ajuns în partea de jos a paharului se va ridica apoximativ până la jumătatea cocktail-ului, care se va servi decorat cu o felie de portocală și un păi.

Dacă aveți impresia că metodă linguriței este dificilă, puteți turnă siropul printr-un păi, astfel sunteți siguri că puteți controla poziționarea siropului în partea inferioară a paharului.

Datorită siropului de rodii, Tequila Sunrise este un cocktail dulce, nu cu o tărie moderată și foarte foarte rece, potrivit pentru zilele calde de vară, și nu numai.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *