Menu

Moscow Mule

Moscow Mule

Ingrediente pentru 1 cocktail Moscow Mule aveți nevoie de:

  • 50 ml vodka
  • 25 ml suc de lime
  • 100-120 ml Bere de ghimbir (Ginger beer)
  • gheață
  • frunze de mentă
Rate this post

De ceva vreme țineam în frigider o sticlă de bere de ghimbir pe care o cumpărasem de la supermarketul din cartier. Inițial nici nu știam ce să fac cu ea, însă mi-a plăcut sticla și am luat-o.

Fiindcă de curând am achiziționat o carte de cocktail-uri și din când în când mai fac câte unul dintre ele, am căutat și o rețetă care să aibă printre ingrediente și ginger beer, iar astfel am dat peste acest cocktail:

Moscow Mule

Cocktailurile de tip “mule”, cunoscute și sub denumirea de “buck”, sunt denumiri generice pentru băuturi ce conțin bere de ghimbir și suc de citrice, combinate după caz cu diverse lichioruri sau băuturi alcoolice. În cazul de față, se folosește vodka, și de aceea cocktail-ul poartă denumirea capitalei Rusiei.

Cocktail-ul a fost fost “inventat” în anul 1941 de un american, și a fost foarte populat în anii ’50 în Statele Unite datorită faptului că americanii erau la momentul respectiv înnebuniți după vodka.

Cum se prepară cocktail-ul Moscow Mule

Cocktail-ul Moscow Mule se servește într-un pahar înalt, de tip Collins care se ține în prealabil 2-3 minute la congelator.

Se pun 2-3 cuburi de gheață în pahar, apoi se adaugă peste ele 50 ml de vodka și 25 ml suc de lime. În funcție de cât de zemos este lime-ul va fi nevoie să folosiți 1 sau 2 pentru a obține această cantitate de suc.

Berea de ghimbir se agită întorcăndu-se de 2-3 ori cu capătul inferior în sus, apoi se desface și se toarnă în pahar până când acesta se umple.

Cocktail-ul se decorează cu o felie de lime și cu câteva frunze de mentă. Menta mea este destul de micuță pentru că este la a 2-a generație, iar noi o numim “baby mint” cel puțin până mai crește puțin 🙂 .

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *