Menu

Mojito

Ingrediente pentru 1 cocktail Mojito aveți nevoie de:

  • 30 ml Rom Alb
  • 60 ml Apă minerală(sau sifon)
  • 6-8 frunze de mentă
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 1 lime (lămâie verde)
  • 4-5 cuburi de gheață
5/5 - (1 vote)

Mojito este alături de Cuba Libre unul dintre cele mai răspândite cocktail-uri, și la fel ca și mixul de cola cu rom, Mojito este și el originar din Cuba.

Mojito este probabil unul dintre cele mai răcoritoare cocktail-uri și fiindcă este un cocktail de tip highball (o bază de tărie completată cu mult suc non-alcoolic) poate fi băut în cantități considerabile mai ales în zilele calde de vară.

Ingredientele de bază ale cocktail-ului Mojito sunt romul alb și apa minerală, la care se adaugă zahăr sau sirop de zahăr pentru dulceața, și lime cu frunze de mentă pentru aromă.

Cum se prepară Mojito

Puneți frunzele de mentă într-un pahar, adăugați gheață (preferabil gheață spartă). Turnați apoi în pahar 30 ml de rom alb, adăugați 1 linguriță de zahăr brun și sucul de la 1 lime. Amestecați bine cocktail-ul cu o linguriță sau cu un pai.

În mod frecvent zahărul și frunzele de mentă se zdrobesc împreună direct în pahar folosind un pistil, și abia apoi se adaugă gheata, romul și sucul de lime. Procedeul este puțin mai laborios însă aroma de mentă din cocktail este mai pregnantă.

Adăugați 60-100 ml de apă minerală sau sifon, și decorați cu frunze de mentă și bucăți de lime.

Bottoms up!

Reteta video Cocktail Mojito

Pentru cei ce doresc sa vada si versiunea video a retetei de Mojito, am realizat un scurt clip in care puteti vedea pasii prepararii acestui cocktail.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *