Menu

Milkshake de banane

Ingrediente pentru 2 pahare cu milkshake de banane:

  • 300 ml lapte rece
  • 2 banane
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat
  • frunze de mentă (pentru decor)
  • gheață
  • înghețată vanilie (opțional)
5/5 - (1 vote)

Duminică, o zi de-a dreptul caniculară în care aerul condiționat stătea frumușel pe hol așteptând să fie instalat, iar noi muream de cald la propriu, mi-am dat seama că în coșul cu fructe stau cuminți două banane. Pentru că nu aveam chef să le mănânc, m-am gândit să le transform într-o băutură rece și consistentă, și astfel a ieșit un milkshake de banane absolut delicios.

Milkshake de banane – cum se prepară

Milkshake-ul de banane se prepară foarte simplu. Într-un blender sau într-o cană pentru mixerul cu picior vertical se pun 300 ml de lapte rece de la frigider.

Peste lapte se pun 2 banane tăiate rondele (păstrați 2-3 rondele pentru a decora paharele), apoi mixați bine bananee cu laptele până când obțineți un amestec omogen.

Se completează băutura cu 1-2 pliculețe de zahăr vanilinat, se amestecă și se toarnă în 2 pahare. Fiindcă bananele sunt dulci, puteți pune doar 1 pliculeț de zahăr vanilinat, sau chiar niciunul dacă folosiți înghețată de vanilie pentru a răci băutura.

Dacă vreți o băutură foarte rece puneți câteva cuburi de gheață în fiecare pahar, sau 2 cupe de înghețată de vanilie.

Cum se servește milkshake-ul de banane?

Milkshake-ul de banane se servește rece imediat după ce a fost preparat. Paharele se decorează cu felii de banane, paie pentru băut și eventual câteva frunze proaspete de mentă pentru culoare (dacă aveți).

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *