Menu

Martini

Martini

Ingrediente pentru 1 cocktail Martini

  • 75ml gin
  • 15 ml vermut
  • 1 măslină verde
  • gheață
5/5 - (1 vote)

Martini cu gin și vermut, este o băutură foarte apreciată, pe care orice barman trebuie să o cunoască. Deși la prima vedere este o băutură pe care o comandă doamnele, Martini-ul este suficient de tare și sec pentru a fi și pe gustul domnilor.

Cum se prepară un martini

Dacă aveți un shaker, puteți face martini-ul în acesta, dacă nu îl puteți face direct în pahar amestecând apoi cu o linguriță sau un păi.

În primul rând puneți niște gheață cu apă în paharul de martini și lăsați-l 20-30 de secunde până când se răcește, apoi aruncați apa cu gheață.

Se pun 75 ml de gin și 15 ml de vermut cu gheață în shaker (sau doar băuturile în pahar dacă nu aveți shaker), amestecați bine, turnați băutură în pahar și decorați cu o măslină și o scobitoare.

Martini-ul este o băutură atât de renumită încât și paharele specifice în care se servește băutura, se numesc “pahare de Martini” :). În principiu sunt pahare largi și nu foarte adânci și consacrate sunt chiar două tipuri de pahare de martini… unul cu picior și unul fără (am atașat și o poză pentru cei interesați).

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *