Menu

Margarita

Margherita cocktail

Ingrediente pentru 1 cocktail Margarita aveți nevoie de:

  • 45ml tequila
  • 15ml triplu sec
  • 5 ml suc de lime
  • gheață
4.7/5 - (3 votes)

Margarita este un cocktail de vară, foarte răcoritor, pe care îl vedem atât de des consumat de fetele din filmele americane la piscină :). Spre deosebire de Mojito, care este și el un cocktail din aceeași gamă răcoritoare, Margarita este o băutură foarte tare, însă tăria sa nu se simte în timp ce este consumată, datorită sucului de lămâie.

Rețeta de bază pentru margarita este cea prezentată mai jos, iar în funcție de preferințele dumneavoastră se poate folosi zahăr sau sare pentru a garnisi marginea paharului.

Margarita Cocktail

Așadar pentru un cocktail Margarita amestecați într-un shaker 4 cuburi de gheață, 45ml de tequila, 15ml triplu sec și 5ml de suc de lime. Agitați bine shakerul, apoi turnați băutura într-un pahar cu circumferință mare.

Dacă serviți cocktail-ul într-o zi foarte caldă, puteți pune în pahar și gheață măcinată, pentru a păstra cocktailul foarte rece o perioadă mai mare de timp.

Margarita la Blender

Dacă doriți să serviți mai multe cocktailuri simultan, varianta cu shakerul nu este foarte practică, pentru că veți putea face maxim 2 cocktail-uri la un moment dat, așadar pentru mai mult de 10 cocktail-uri, puteți folosi un blender.

Puneți 10-15 cuburi mari de gheață și porniți blenderul la viteză mare pentru aproximativ 1 minut, până când gheță este mărunțită. Adăugați în blender cantități de tequila, triplu sec și suc de lime proporționale cu numărul de cocktail-uri, mai porniți blenderul 5-10 secunde pentru a amesteca bine băuturile cu gheața, apoi turnați amestecul din blender într-o carafă de sticlă care a fost ținută în prealabil 5-10 minute la congelator.

Dacă doriți, puteți înlocui sucul de lime cu suc de lămâie, și puteți rase și puțină coajă de lămâie pentru a da mai multă aromă cocktailului.

Galerie imagini

2 comentarii la “Margarita”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *