Menu

Harvey Floor Walker cocktail

Ingrediente pentru 1 cocktail Harvey Floor Walker

  • 45ml tequilla gold
  • 30ml rom gold
  • 15ml sirop Blue Curacao
  • 45ml suc de portocale
  • gheaţă
Rate this post

Fiindcă Dana şi Raluce ne-au făcut o vizită “de lucru” săptămâna aceasta şi eu eram foarte încântată că pot să le ofer cocktail-uri din noul meu bar, după ce am început cu o Pina Colada destul de slab alcoolizată, am trecut apoi la lucruri mai serioase, şi anume acest cocktail verde pe care l-am găsit în cartea mea cu reţete pentru cocktail-uri.

Puțin despre originea cocktail-ului

„În lumea cocktailurilor avem, deocamdată, cel puțin doi Harvey. Unul este surferul californian după care a fost denumit cocktailul Harvey Wallbanger. Al doilea… ei bine, este un magazin din Londra, Harvey Nichols, unde există un Fifth Floor Bar. Aici, barmanul Reece Clark a inventatm în urmă cu câțiva ani, rețeta pe care a numit-o Harvey Floor-Walker.” – extras din cartea mea de cocktail-uri.

Probabil după ce se îmbătau cu el, oamenii mergeau în patru labe pe podeaua barului 🙂

Cum se prepară cocktail-ul Harvey Floor Walker

Eu am pus într-un pahar de şampanie 3-4 cuburi de gheaţă şi toate ingredientele (rom, tequila, sirop albastru şi suc de portocale), apoi am amestecat uşor cocktail-ul cu un pai.

Puteţi folosi şi altfel de pahare, dacă vreţi cocktail-ul original folosiţi pahare medii ca dimensiune pentru că avem cca 100ml de lichid + gheaţă şi într-un pahar mare ar rămâne mai mult de jumătate spaţiu gol 🙂

Aşadar aveţi grijă că este un cocktail foarte tare, dar dacă vreţi îl puteţi face mai light dacă adăugaţi mai mult suc de portocale.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *