Menu

Frappe de ciocolata alba si vanilie

Ingrediente pentru 1 frappe de ciocolata alba si vanilie

  • 40ml lichior ciocolata alba
  • 2-3 cupe inghetata de vanilie
  • 100ml lapte
  • 1 lingurita zahar brun pentru decor(optional)
5/5 - (2 votes)

Frappe-ul este fara indoiala bautura mea preferata, iar atunci cand am ocazia sa imi fac frappe si acasa este absolut grozav. Aceasta reteta este o combinatie sublima pentru mie: ciocolata alba, inghetata aromata de vanilie si ceva alcool, ca sa nu mai vorbesc ca este o versiune de frappe care nu contine cofeina.

Cum facem un frappe de ciocolata alba?

Pentru a pregati frappe-ul avem la dispozitie 2 optiuni:
1. folosim un shaker pentru cocktail-uri
2. folosim un “mixer” pentru cafele

Eu am folosit shaker-ul meu pentru cocktail-uri in care am pus 40ml de lichior de ciocolata alba (am avut un Mozart delicios pe care mi l-a adus sotul de la Munchen), 3 cupe de inghetata de vanilie (puteam sa folsesc si 2 cupe dar vanilia este preferata mea si am exagerat putin) si 100 ml lapte (daca folositi 2 cupe de inghetata puneti 120 ml de lapte).

Am amestecat bine ingredientele cu shaker-ul, apoi a venit momentul sa decorez paharul si sa torn deliciosul meu frappe de ciocolata alba si vanilie.

Pentru decorarea paharului, am udat gura acestuia cu putina apa, apoi am trecut-o usor prin zahar brun, dupa aceea am turnat frappe-ul in pahar, am pus un pai si gata, am un frappe de ciocolata alba si vanilie gata de savurat.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *