Menu

Cuba Libre

Ingrediente pentru 1 cocktail Cuba Libre aveţi nevoie de:

  • 50-60ml rom alb (Havana Club)
  • 200ml Cola
  • 1 jumătate lime
  • 2-3 cuburi de gheaţă
5/5 - (2 votes)

Cred ca Cuba Libre este cocktail-ul meu preferat (pe langa Pina Colada), dat fiind faptul ca il comand cel mai des cand merg la restaurant, iar daca va place si voua atunci nu ezitati sa faceti Cuba Libre si acasa pentru ca reteta este foarte simpla si nu necesita multe ingrediente.

Cum se prepară Cuba Libre

Tăiaţi lime-ul în 2 şi stoarceţi o jumătate de lămâie verde. Într-un pahar de 330-400ml puneţi cuburile de gheaţă şi sucul de lime.

Peste gheaţă şi lămâie turnaţi romul. Deşi reţeta clasică de Cuba Libre prevede folosirea romului alb, dacă preferaţi puteţi folosi şi romul brun.

Puneţi în pahar o bucăţica de lime, completaţi cu Cola şi puneţi un pai în pahar. Amestecaţi uşor cu ajutorul unei linguriţe de bar, sau cu paiul, şi serviţi-vă invitaţii cu această minunată băutură revigorantă.

Reteta video cocktail Cuba Libre

Puteti urmari si varianta video a retetei pentru cocktail-ul Cuba Libre.

Despre Cuba Libre

Mai mult decât evident, după cum o spune şi numele, ţara de origine a acestui cocktail este fără echivoc Cuba, iar cei doi mari producători de rom Bacardi şi Havana Club au versiuni proprii cu privire la originea cocktail-ului Cuba Libre. Bacardi susţine că amestecul ce a dus la crearea cocktailului este legat de războiul americano-spaniol, încheiat în 1898 al cărui ţel a fost o Cuba Liberă.

Ipoteza celor de la Bacardi este însă contrazisă de comercializarea băuturii Coca-Cola în Cuba abia din 1900 , iar cel mai probabil Cuba Libre a apărut în jurul anului 1900 într-unul dintre barurile din Havana.

Enjoy!

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *