Menu

Cola frappe cu frișcă

Ingrediente pentru 1 băutură Cola frappe cu frișcă

  • 200 ml Cola
  • 15 ml rom sau whiskey (1 lingură) - opțional
  • 1 linguriță cafea instant (ness)
  • 2 lingurițe frișcă
Rate this post

Cafe frappe este băutura mea preferată pe care o comand de fiecare dată când merg la terasă, iar fiindcă de multe ori îmi doresc să beau și acasă un frappe, în această vară vă propun o rețetă de frappe rapid care se poate prepara cu ușurință acasă.

Cum preparăm Cola nescafe frappe

Într-un pahar înalt de 200 sau 300 ml, puneți o linguriță de cafea instant ( eu am folosit Nescafe Brasero).

Peste cafeaua instant puneți alcoolul, 1 linguriță (15ml) de rom brun sau whiskey, sau orice altă tărie de preferință “maro”, nu încercați cu țuica sau alte băuturi autohtone pentru că nu se potrivesc.

Amestecați puțin cafeaua cu tăria, apoi începeți să turnați ușor băutura Cola în pahar. Reacția dintre cafea și Cola va genera o spumă abundentă… așteptați câteva minute să se decanteze băutura acidulată, apoi mai completați cu Cola până când în pahar aveți 1/2 lichid și 1/2 spumă.

Puneți deasupra 2 lingurițe de frișcă și decorați cu un pai… și așa obțineți un nescafe frappe rapid preparat acasă, deci frappe home made.

Cum se bea Cola cafe frappe

Băutura Cola cafe frappe se servește cu paiul, și puteți amesteca frișca cu lichidul dacă doriți. Dacă sucul nu este rece, atunci puteți adaugă și 2-3 cuburi de gheață, că doar este un frappe estival care se bea când e cald.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *