Menu

Caipirinha

Ingrediente pentru 1 cocktail Caipirinha

  • 100ml rom alb sau Cachaca
  • 1 lime
  • 1 lingurita zahar
  • gheata
5/5 - (1 vote)

Pentru cei care doresc sa incerce o bautura braziliana, pun astazi reteta pentru Caipirinha, insa trebuie sa va spun ca este o bautura destul de tare, adica singurul lucru care dilueaza alcoolul sunt cuburile de gheata 🙂

Desi in mod traditional aceasta bautura se prepara cu Cachaca, eu am folosit rom alb pentru ca in primul rand Cachaca nu se prea gaseste la noi, si in al doilea rand ambele bauturi spirtoase se obtin din distilarea trestiei de zahar (chiar daca pentru rom se foloseste melasa).

Cum facem Caipirinha acasa

In primul rand aveti nevoie de 1 lime, pe care dupa ce il spalati trebuie sa il taiati in 2 apoi o jumatate de lime se taie in bucati (cam 6 bucati din jumatatea de lime).

Intr-un pahar se pun bucatile de lime, apoi peste ele se adauga 1 lingurita de zahar, puteti folosi atat zahar brun cat si zahar alb, insa cel brun este ceva mai aromat.

Zdrobiti bine bucatile de lime si zaharul, apoi umpleti paharul cu gheata, si umpleti cu rom alb (sau Cachaca daca aveti) – daca folositi un pahar mediu veti pune in jur de 100ml de rom.

Daca totusi nu puteti ingera o bautura atat de tare, incercati clasicul mojito, este mult mai diluat si foarte racoritor:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *