Menu

Bere de ghimbir

Ingrediente pentru 1 litru de bere de ghimbir

  • 140g ghimbir proaspăt
  • 2-3 lămâi
  • 4 linguri zahăr muscovado
  • 2-3 fire de mentă
  • 1 lime pentru decor(opţional)
  • 1 litru apă minerală
5/5 - (1 vote)

Aseară am fost la Doris şi Bogdan la Pizza night, şi fiindcă Doris a făcut mâncarea… eu m-am gândit să mă ocup de partea cu băutura, iar fiindcă la pizza şi la meci băutura clasică este berea eu am făcut o bere de ghimbir după o reţetă din cartea lui Jamie Oliver “Happy days with the naked chef”.

Cum se prepară berea de ghimbir

Berea de ghimbir este gata în 20 de minute şi nu este dificil de preparat, însă pentru această reţetă trebuie să fiţi pregătiţi cu ingredientele: 1 bucată mare de ghimbir care se spală (se curăţă opţional de coajă – dar după infuzare se aruncă deci se poate folosi şi cu coajă), zahăr muscovado (e un zahăr brun închis din Barbados pe care eu l-am luat de la Mega Image) şi lămâi.

Dacă nu găsiţi zahăr muscovado, puteţi folosi un zahăr brun închis care să fie relativ fin, şi cei de la Sano Vita produc un astfel de zahăr (importat din Mauritius).

Ghimbirul se dă pe răzătoarea mare, însă eu am ales varianta rapidă şi l-am mărunţit în robotul de bucătărie. Apoi într-un castron mare se pune ghimbirul mărunţit, coaja de la 2 lămâi (eu am pus jumătate coajă rasă pe răzătoarea mare şi jumătate coajă feliată du curăţătorul de legume), se mai pun 4 linguri de zahăr muscovado şi se mărunţesc bine ingredientele cu pistilul de la mojar.

Când tot zahărul s-a topit, se adaugă zeama de la 2 lămâi şi se mai amestecă puţin ingredientele. La final se adaugă 1 litru de apă minerală şi se lasă berea de ghimbir 10 minute să răsufle. Aveţi grijă că în momentul în care turnaţi apa minerală va avea loc o reacţie efervescentă datorită interacţiunii dintre lămâie şi apa minerală.

Când berea de ghimbir s-a odihnit, se strecoară bine şi se transferă într-o cană mare, în care se mai adaugă felii de lămâie şi lime, coajă de lămâie şi câteva fire de mentă.

Cum se serveşte berea de ghimbir

Berea de ghimbir se serveşte rece, cu multe cuburi de gheaţă. Are un gust uşor înţepător şi iute datorită ghimbirului, dar totodată se simt şi aroma de lămâie şi caramelul din zahăr.

În funcţie de preferinţe se poate ajusta cu mai mult zahăr sau mai multă zeamă de lămâie, dacă este prea acră respectiv prea dulce.

Galerie imagini

1 comentariu la “Bere de ghimbir”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *