Menu

Basil Martini (Martini cu aromă de busuioc)

Basil Martini Cocktail

Ingrediente pentru 1 cocktail Basil Martini (Martini cu busuioc) aveți nevoie de:

  • 120 ml vodka
  • 15 ml vermut
  • 2-3 frunze de busuioc proaspăt
  • gheață
Rate this post

Poate părea puțin ciudată această combinație de Martini cu frunze de busuioc, dar la urma urmei nici măslinele nu par mult mai naturale într-un cocktail.

Să pregătim pentru Martini cu busuioc

Înainte de a face cocktail-ul propriu zis este necesar să obțineți niște vodka cu aromă de busuioc, iar pentru aceasta trebuie să tocați câteva frunze de busuioc și puneți-le într-un recipient cu vodka (cantitatea e în funcție de numărul de cocktail-uri pe care doriți să le realizați). Acoperiți recipientul cu folie alimentară, și puneți-l la frigider, cu cât mai mult îl țineți la frigider cu atât mai bine, pentru ca aroma de busuioc va pătrunde mai bine în vodka. Înainte de a face cocktail-urile strecurați vodka și aruncați frunzele de busuioc.

Cum preparăm Basil Martini

Așadar, pentru acest Martini, este necesar să amestecați într-un shaker 2-3 cuburi de gheață, 120 ml de Vodka (cu aromă de busuioc) și 15 ml de Vermut (cam 3 lingurițe). Amestecați bine ingredientele și turnați conținutul într-un pahar de martini. Decorați cocktail-ul cu 1-2 frunze de busuioc și serviți-l invitaților.

Este cu siguranță un cocktail tare, cu o aromă interesantă și totodată plăcută.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *