Menu

Wrap cu legume proaspete

Ingrediente pentru 8 tortilla wraps cu legume proaspete

 • 8 tortilla wraps
 • 3-4 roşii mari
 • 1 castravete
 • 1-2 legături de pătrunjel
 • 2-3 legături ceapă verde
 • 1 ceapă uscată
 • 2 lămâi
 • 1 morcov ras (opţional)
 • fulgi de usturoi uscat(opţional)
 • ulei de măsline
 • piper
 • sare
4/5 - (1 vote)

Fiindcă se apropie ultima săptămână din postul Crăciunului şi cu siguranţă mulţi dintre cei care vor să ţină tot postul sunt în pană de idei, am să vă prezint în fiecare zi până la Crăciun câte 1 reţetă de post (sau de post cu peşte pentru zilele în care este dezlegare la peşte).

Astăzi vă propun o reţetă foarte fresh pe care eu am făcut-o săptămâna trecută când am fost în deplasare la Valea Mare în Gorj, este un fel de shaworma cu salată de legume pe care eu am numit-o wrap cu legume proaspete.

Cum se prepară umplutura pentru wrap

Pentru umplutură eu m-am inspirat puţin de la salata Ezme pentru care legumele se taie cubuleţe mici. Aşadar am tocat foarte mărunt 4 roşii, un castravete mare şi 3 legături nu foarte mari de ceapă, iar pentru că mie mi se părea că mai merge puţină ceapă, am tocat cubuleţe şi o ceapă uscată pe care am amestecat-o bine cu restul legumelor tocate.

În planul iniţial hotărâsem să pun şi 1 morcov dat pe răzătoarea mare, însă fiindcă nu am avut răzătoare în bucătărie, am renunţat la idee şi am trecut la condimentarea legumelor.

Legumele tocate se condimentează cu sare şi piper măcinat (eu am folosit piper cayenne). Eu am mai pus şi puţini fulgi uscaţi de usturoi pentru că îi aveam la îndemână, apoi am adăugat zeama de la 2 lămâi şi 2 linguri de ulei de măsline. Peste legume se mai adaugă şi 2 legături de pătrunjel tocate mărunt, apoi se amestecă bine salata folosind o lingură.

Cum facem tortilla wraps cu salată de legume proaspete

Pentru că am avut tortilla mexicane luate de la Mega Image a trebuit să le încălzim şi să le umplem repede pentru că dacă nu sunt calde, se rup atunci când sunt rulate sau împăturite. Pentru a încălzi tortilla noi am folosit o tigaie (normală fără teflon în care nu am pus ulei), în care am ţinut tortilla câte 30 de secunde pe fiecare parte până când s-a încălzit. Pentru a merge mai repede, Flori a încălzit tortilla şi eu le-am rulat.

Aşadar pe fiecare tortilla am pus câte 3-4 linguri de salată de legume, apoi am rulat tortilla aproape ca pe o clătită, şi am fixat-o cu o scobitoare.

Wrap-urile cu legume proaspete astfel obţinute, se pot mânca imediat sau se pot păstra la frigider înainte de a fi servite. Dacă le ţineţi la frigider, foaia de tortilla se va îmbiba cu zeama din legume şi aceasta nu va mai curge pe degetele voastre în timp ce muşcaţi din wrap-ul cu legume proaspete.

Dacă vă rămâne umplutură (şi cu siguranţă vă va rămâne zeamă de la salată), nu o aruncaţi pentru că este foarte gustoasă, mâncaţi-o cu pâine pentru că merge foarte bine.

Fiecare tortilla umpluta cu salata de legume are cate 200 calorii, din care numai foaia de tortilla are aproximativ 100 de calorii.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *