Menu

Trigoane cu brânză sau Foietaj cu brânză

Ingrediente pentru 18 bucăţi de foietaj triunghiular cu brânză

  • 1 pachet foietaj (1kg)
  • 2-3 ouă
  • 500g brânză
  • seminţe de susan
  • mac sau chimen
  • 1-2 linguri făină
5/5 - (2 votes)

În week-end mi-am dat seama că am multă brânză în frigider, şi m-am gândit să pregătesc nişte trigoane cu brânză, a fost o idee grozavă pentru că am mâncat toată săptămâna la micul dejun şi chiar ne-am luat la pachet pentru prânz la serviciu.

Cum facem trigoane cu brânză acasă?

Este foarte simplu să faceţi trigoane cu brânză în propria bucătărie, tot ceea ce aveţi nevoie este un pachet de foietaj, brânză, ouă, puţină făină şi un făcăleţ pentru a întinde foietajul.

– umplutură pentru trigoane cu brânză

Într-un castron se amestecă 500g de brânză rasă cu 2 ouă, dacă brânza este prea uscată adăugaţi şi 2-3 linguri de iaurt. Umplutura pentru trigoane se amestecă bine până când se obţine o pastă omogenă.

Înainte de a începe lucrul, decongelaţi bine foietajul, apoi dacă aveţi o foaie mare tăiaţi-o în 2. Puneţi puţină făină pe blatul de bucătărie şi întindeţi uşor foietajul după ce aţi presărat făină şi pe partea superioară a foietajului.

Folosind un cuţit, tăiaţi foietajul în 9 bucăţi pătrate de dimensiuni aproximativ egale. Fiecare pătrat de foietaj se presară cu puţină făină pe ambele părţi, apoi se întinde cu făcăleţul până când obţineţi o foaie nu foarte subţire cu latura de 15-20 cm. Pe o jumătate triunghiulară a pătratului se pun 2 linguriţe de umplutură pentru trigoane cu brânză.

Se dă forma triunghiulară pateului aducând colţul triunghiului fără umplutură peste triunghiul cu umplutură, apoi se etanşează bine marginile pateului apăsând bine cu degetele sau folosind o furculiţă.

Cum coacem trigoanele cu brânză

Se încinge cuptorul la 200 grade Celsius (treapata mare de putere).

Într-o tavă de cuptor se pune hârtie de copt, apoi se aşează pateurile triunghiulare cu brânză astfel încât să nu se suprapună. Se ung pateurile cu ou bătut şi se presară cu seminţe de susan; puteţi folosi şi seminţe de mac sau de chimen dacă vă plac mai mult.

Trigoanele se coc în cuptorul încins pentru 30 de minute până când se umflă şi sunt aurii la suprafaţă. Nu vă speriaţi dacă umplutura încearcă să “scape” din pateu, de aceea am pus hârtie de copt în tavă, şi oricum doar o parte mică din umplutură va ieşi afară.

Trigoanele cu brânză se servesc reci sau călduţe, şi pot fi păstrate la frigider. Se pot servi la micul dejun şi sunt potrivite pentru a fi luate la serviciu pe post de gustare.

Galerie imagini

1 comentariu la “Trigoane cu brânză sau Foietaj cu brânză”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *