Menu

Trandafir de somon afumat cu cremă de spanac

Ingrediente pentru 5-6 porţii de aperitiv cu trandafir din somon:

  • 150g somon afumat
  • 2 linguri mascarpone
  • 2 linguri cremă de spanac
  • pâine prăjită
Rate this post

Aveam nişte pastă de spanac în frigider, şi într-o seară m-am gândit să o folosesc la nişte aperitive, aşa s-a născut această reţetă de aperitive cu somon şi pastă de spanac cu mascarpone. Sunt nişte aperitive absolut delicioase, şi de asemenea sunt foarte săţioase (mai mult din cauza brânzei mascarpone care este destul de grasă).

Cum facem trandafiri de somon?

În primul rând trebuie să facem pastă de spanac cu mascarpone, eu am pus 2 linguri cu mascarpone şi 2 linguri de pastă de spanac (spanac decongelat, scurs şi amestecat cu sare, piper şi 1 mână de parmezan ras) într-un castron şi le-am amestecat bine cu lingura, am pus şi un praf de sare pentru gust.

Crema de spanac şi mascarpone se întinde într-un strat generos pe feliile de pâine prăjită, eu am pus 1-2 linguri de cremă pe fiecare felie.

Pe fiecare felie de pâine se pune câte o fâşie de somon afumat, dispusă circular astfel încât somonul va semăna cu un trandafir.

Eu mai mult de 1 felie de pâine prăjită cu cremă de spanac şi somon nu am putut să mănânc pentru că a fost foarte săţioasă, însă gustul este absolut delicios şi puteţi servi şi un pahar de vin alb alături.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *