Menu

Soldăței cu salam, roșii și brânză

Ingrediente pentru 40-50 aperitive soldățel:

  • 25-30 roșii cherry
  • 200g brânză telemea
  • pătrunjel proaspăt
  • salam feliat (200g)
5/5 - (1 vote)

De multe ori am nevoie să pregătesc aperitive și de fiecare dată încerc câte ceva nou ca prezentare sau ca rețetă efectivă, poate de aceea secțiunea de Aperitive de pe site este destul de bogată.

Acum vă propun niște aperitive foarte simplu de realizat, care arată foarte bine și pe care le puteți folosi la petreceri sau la ocazii festive.

Cum facem soldăței aperitiv

Pentru acești soldăței aperitiv cu salam, brânză și roșii, vom folosi salam deja feliat pentru că este tăiat subțire. Eu am cumpărat “Salam Pontic” dar puteți folosi și salam de vară, sau orice alt sortiment preferați, însă diametrul feliilor de salam trebuie să fie suficent de mare pentru că vom folosi jumătăți de felie (4-6 cm diametru).

– se taie fiecare roșie cherry în jumătate, evident roșiile trebuie să fie spălate înainte de a fi tăiate

– feliile de salam se taie și ele în două jumătăți relativ egale, după care se număra câte jumătăți de felie de salam au rezultat în urma tăierii

– se taie brânza cubulețe tăiați cubulețe cu latura aproximativă de 1 cm, puteți ajusta dimensiunea astfel încât să aveți cel puțin un număr egal de bucăți de brânză cu numărul bucăților de salam.

– pregătiți pătrunjelul. Pătrunjelul se spală cu apă rece, și se rup frunze de pătrunjel pentru fiecare bucată de aperitiv.

– asamblarea aperitivelor. Se ia câte o jumătate de felie de salam, și în interiorul ei se așează 1 frunză de pătrunjel, 1 cub de brânză și 1 jumătate de roșie cherry, cu partea plată a roșiei așezată lângă cubul de brânză. Se trece o scobitoare prin salam, roșie, brânză, pătrunjel și din nou prin felia de salam, ca în imagine.

Cum se servesc soldățeii aperitiv cu salam și roșii

Acești soldăței cu salam, brânză și roșii cherry se așează pe un platou și se servesc ca aperitiv.

Îi puteți realiza și cu câteva ore înainte de a fi serviți, însă trebuie să îi acoperiți cu folie alimentară și să îi țineți la frigider până când sunt serviți.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *