Menu

Rotite de carnaciori in bacon cu cimbru

Ingrediente pentru 1 cozonac cu fulgi de ciocolata

  • 10-12 carnaciori proaspeti
  • 300g bacon
  • 15-20 fire de cimbru verde
  • sare
Rate this post

Asa cum i-am anuntat pe prietenii nostrii de pe Facebook, anul acesta de Craciun am preparat aceste rotite de carnaciori invel;iti in bacon si prinse cu fire de cimbru proaspat, reteta pe care abia acum am ajuns sa o postez pe site.

Cum se prepara rotitele de carnaciori in bacon?

Pentru a prepara aceset rotite din carnaciori inveliti in bacin, eu am avut bacon lung, ingust, destul de gras si feliat subtire, asa ca am infasurat bacon-ul sub forma de spirala in jurul fiecarui carnacior, apoi am strans carnaciorul sub forma unei rotite si l-am prins cu fire de cimbru.

Firele de cimbru trebuie sa fie putin mai lemnoase ca sa le puteti infige mai usor, insa daca aveti carnaciori in mat mai gros, puteti face o gaura cu o scobitoare sau un bat de frigaruie, si apoi prin gaura sa treceti firul de cimbru. Puteti pune 1 sau 2 fire de cimbru la fiecare rotita, in functie de cat de bine vreti sa fie fixata.

Rotitele de carnaciori prinse cu cimbru se aseaza intr-o tava, si se pun la cuptor 30-40 de minute la treapta mica, la jumatatea timpului de coacere, puteti scoate tava din cuptor pentru a arunca zeama pe care carnaciorii si bacon-ul o lasa, daca nu o aruncati, carnaciorii vor fi mai mult fierti decat copti si crocanti.

Cum se servesc rotitele de carnaciori in bacon?

In mod obligatoriu rotitele de carnaciori in bacon se servesc calde dupa ce au fost preparate, sau reincalzite la cuptor sau la microunde, servirea acestui preparat cand este rece nu este o optiune prea fericita pentru ca bacon-ul este destul de gras chiar si dupa ce majoritatea grasimii s-a topit la cuptor.

Puteti servi acest preparat la aperitiv sau ca fel principal, obligatoriu cu ceva acru alaturi: salata de legume cu otet/zeama de lamaie sau cu muraturi… multe muraturi.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *