Menu

Pui Shanghai

Pui Shanghai

Ingrediente pentru 4-6 porții de pui Shanghai aveți nevoie de:

  • 1 piept de pui (cca 500g)
  • 3 ouă
  • 2 linguri muștar
  • 2 linguri făină
  • sos de soia
  • piper
  • sare
3.6/5 - (7 votes)

De obicei, când comand mâncare chinezească aleg fie chifteluțe cu susan fie pui Shanghai, iar cum chifteluțele le-am prezentat deja, a venit și rândul puiului Shanghai să fie star pentru o zi 🙂

Cum se prepară puiul Shanghai

Așa cum mă și așteptăm, a fost foarte simplu să pregătesc puiul Shanghai, și am început prin a tăia pieptul de pui în fâșii jungi și relativ subțiri (1-1.5cm grosime).

Pentru amestecul în care “înmuiem” puiul am folosit 3 ouă, 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de muștar, piper, puțină sare și făină. Inițial am pus 1 lingură de făină și am amestecat bine cu un tel, apoi am mai adăugat 1 lingură de făină și am repetat procedeul, până am obținut o pastă omogenă de consistența unei smântâni.

Se încinge ulei într-o tigaie, apoi fiecare bucățică de piept de pui se “scufundă” în pasta obținută anterior, și se pune la prăjit în tigaie. Bucățile de pui Shanghai se prăjesc pe ambele părți câte 1 minut, până gând învelișul devine portocaliu. Aveți grijă că la a două rundă de prăjire, uleiul este deja încins și este necesar să dați focul puțin mai încet și să fiți pe fază să nu se ardă puiul.

Pui Shanghai – modalități de servire

Puiul Shanghai este în principal servit ca aperitiv și se mănâncă împreună cu salată de legume, orez chinezesc simplu sau cu legume sau cu diferite salate pe bază de tăiței de orez.

Este recomandat să mâncați bucățile de pui Shanghai cât sunt încă calde, pentru că la fel ca majoritatea preparatelor chinezești sunt pregătite prin prăjire în ulei închis, iar reci nu sunt la fel de gustoase. Nu vă sfiiți să reîncălziți puiul Shanghai câteva secunde la microunde dacă aveți impresia că este rece.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *