Menu

Prosciutto cu pepene şi struguri

Ingrediente pentru 2 platouri de prosciutto cu struguri:

  • 150 g prosciutto
  • 20-30 boabe de struguri
  • 200g pepene galben (2 felii)
1/5 - (1 vote)

Din seria aperitivelor uşor de preparat, care se servesc înfipte pe scobitoare, astăzi vă prezint un aperitiv italian, o variantă a aperitivului “prosciutto e melone” la care am adăugat şi nişte struguri roz delicioşi.

Cum preparăm aperitive cu prosciutto, pepene şi struguri

– pregătirea strugurilor

Pentru aceste aperitive, eu am început prin a pregăti strugurii, pentru că fiecare boabă trebuie tăiată în două, iar sâmburii vor fi scoşi cu un cuţit ascuţit la vârf.

– pepenele galben şi şunca prosciutto

Când sunteţi gata cu strugurii, tăiaţi 2-3 felii dintr-un pepene galben, scoateţi miezul şi tăiaţi-l în cubuleţe nu foarte mari, cu latură de aproximativ de 1 cm.

Şunca prosciutto se taie în bucăţi medii, din 1 felie de şuncă veţi obţine cca 12 bucăţi suficient de mari pentru a fi folosite la aperitivele cu pepene galben şi struguri.

Pe fiecare scobitoare se pune o bucată de prosciutto încadrată de 2 cuburi de pepene galben, iar în capăt se înfige o jumătate de boabă de strugure, cu partea plată în jos, pentru ca aperitivele să poată sta în “picioare”.

– cum alegem prosciutto

Fiindcă la noi în magazine nu se găseşte prosciutto decât tăiat felii şi vidat, eu vă recomand să cumpăraţi sortimente de şuncă prosciutto care sunt ambalate cu folie între fiecare felie de şuncă. Astfel evitaţi situaţia neplăcută în care feliile de prosciutto s-au lipit între ele şi se rup atunci când vreţi să ale desfaceţi.

Pentru aperitivele cu prosciutto şi fructe eu am avut două tipuri de prosciutto, unul cu folie de plastic între felii, şi unul fără, iar primul pachet a fost mult mai uşor de manevrat.

Dacă aveţi şansa să cumpăraţi prosciutto de la o măcelărie cu profil italian, rugaţi măcelarul să pună câte o bucată de hârtie cerată între fiecare două felii de şuncă.

Când şi cum servim aperitivele cu prosciutto, pepene şi struguri

La întrebarea “Când?” am putea spune “oricând”, însă de obicei facem aceste aperitive când avem invitaţi, şi mai ales în lunile de vară când pepenii galbeni şi strugurii se găsesc în piaţă.

În ceea ce priveşte modul de servire, aceste aperitive pe scobitoare cu prosciutto şi fructe se servesc cât mai aproape de momentul în care le-aţi făcut, nu puteţi să le faceţi cu două zile înainte de a le servi.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *