Menu

Pastă de cartofi cu usturoi

Pasta de cartofi cu usturoi

Ingrediente pentru 4 porții de pastă de cartofi cu usturoi aveți nevoie de:

  • 500g cartofi
  • 2-3 căței mari de usturoi
  • 2 linguri margarină
  • sare
5/5 - (1 vote)

Când am fost la un local din Oltenița, am primit ca aperitiv această pastă de cartofi cu usturoi, care se servește cu pâine proaspăt prăjită, formând ceea ce putem numi “bruscheta” autohtonă 🙂

Cum se prepară pasta de cartofi cu usturoi

Eu am curățat cartofii (aproximativ o jumătate de kilogram), i-am tăiat cubulețe și i-am pus la fier cu 1 linguriță de sare. Cartofii se fierb 25-30 de minute până când puteți înfige cu ușurință furculița în ei.

După ce s-au fiert, cartofii se pun într-o strecurătoare, și se acoperă cu un capac pentru a nu se răci prea tare în timp ce se scurg. Se lasă așa 10-15 minute.

Când cartofii s-au scurs, se pun într-un bol pentru mixer, se adaugă 2 căței de usturoi curățați de coajă, 1 linguriță de sare și 2 linguri de margarină.

Folosind un mixer cu picior vertical, se pasează cartofii până când se transformă într-o pastă. Dacă nu aveți mixer vertical, atunci puteți folosi un mixer cu palete, însă în acest caz este bine să zdrobiți cățeii de usturoi înainte.

Cum se servește pasta de cartofi cu usturoi

Pasta de cartofi cu usturoi se servește cu pâine prăjită sau cu lipii încălzite puțin la cuptor sau pe plită, le puteți încălzi și într-o tigaie de teflon încinsă, în care nu ați pus ulei.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *