Menu

Pachețele de primăvară vegetale

Pachetele de primavara

Ingrediente pentru 18-20 bucăți de pachețele de primăvară aveți nevoie de:

 • 1 pachet foi de orez
 • 8-10 ciuperci chinezești uscate
 • 2 morcovi
 • 1/4 varză
 • 1 ceașcă muguri de soia
 • 1 ardei gras roșu
 • 1 ou
 • sos pește
 • sos soia
 • piper
 • ulei
4/5 - (1 vote)

Pachețele de primăvară chinezești cu legume, iată o rețetă pe care am încercat-o și care pentru mine a fost o adevărată aventură.

Cunoscute și sub denumirea din limba engleză (“Spring Rolls”), pachețelele de primăvară sunt unul dintre preparatele chinezești foarte răspândite în restaurantele cu specific asiatic.

Cum preparăm umplutura pentru pachețele de primăvară

Eu am pregătit o umplutură din legume pentru pachețelele de primăvară, și am început prin a hidrata ciupercile uscate. Am cumpărat de la un magazin cu produse chinezești o pungă de ciuperci uscate, se găsesc și la Mega Image. Într-un castron se pun 8-10 ciuperci uscate iar peste ele se toarnă apă fierbinte, și se lasă la înmuiat aproximativ 45-60 minute, timp în care ciupercile se umflă până la de 4-6 ori volumul inițial.

Legumele se spală și se taie fâșii subțiri, iar ciupercile se scurg puțin de apă și se taie și ele fâșii subțiri. Dacă vreți puteți tăia și mugurii de soia, însă îi puteți lasă foarte bine și întregi.

Într-o tigaie Wok se încinge puțin ulei (1 lingură), și se călesc legumele 10-15 minute. Când legumele s-au înmuiat, se adaugă 2 linguri de sos de soia, 1 lingură de sos de pește și piper măcinat după preferințe. Dacă aveți soia mai puțin sărată, puteți să adăugați și puțină sare la legume. Se mai țin legumele pe foc 5 minute în care se amestecă pentru ca aromele sosurilor chinezești să se combine cu legumele.

Cum împachetăm pachețelele de primăvară

Pachețelele de primăvară sunt în principiu amestecuri de legume și carne împachetate în hârtie de orez și prăjite apoi în ulei încins.

Hârtia de orez pentru pachețele de primăvară se comercializează în pungi vidate pentru că în contact cu aerul, foile de orez se usucă foarte repede. Înainte de a deschide pachetul cu foi de orez, puneți într-un castron cu diametru cel puțin egal cu al foilor de orez suficientă apă rece, apoi scufundați foile de orez în apă.

Se bate bine un ou, apoi se ia 1 foaie de orez, se unge cu ou pe margini și se pune puțină umplutură la 3-4 cm de partea superioară a foii. Se aduce partea superioară a foii peste umplutură, apoi părțile laterale se împăturesc de la limita umpluturii înspre interior. Se rulează apoi pachețelul sub formă tubulară de sărmăluță, apoi se prăjește în ulei.

Cum prăjim pachețelele de primăvară

Iată aici începe aventura rețetei pentru pachețele de primăvară, la prăjirea rulourilor umplute. Prăjirea pachețelelor de primăvară se face într-un wok în ulei foarte bine încins. Pachețelele de primăvară se scufundă în uleiul încins și se prăjesc 1-2 minute.

În teorie a prăji 1 minut ceva în ulei încins nu pare ceva dificil, însă pachețelele de primăvară sunt preparate care în momentul în care sunt puse la prăjit sunt foarte umede (foaia de orez este îmbibată în apă, sosul de la umplutură este lichid, la fel că și oul care este folosit pentru a determina foaia de orez să se lipească). Datorită faptului că pachețelele sunt umede, iar uleiul este încins reacția dintre cele două elemente este foarte violentă și uleiul sare foarte tare.

Eu am reușit să nu mă frig cu ulei încins, însă vă sfătuiesc să acoperiți wok-ul cu un capac, iar atunci când vreți să întoarceți pachețelele să fiți foarte atenți. Poate data viitoare încerc niște pachețele de primăvară coapte.

După ce s-au prăjit, pachețelele de primăvară se pun pe un prosop de hârtie care are rolul de a absorbi excesul de grăsime.

Cum se mănâncă pachețelele de primăvară

Pachețelele de primăvară sunt preparate care se servesc calde, după ce au fost pregătite. Răcirea pachețelelor de primăvară determină și întărirea foilor de orez.

Pentru pachețelele de primăvară se servesc cu sosuri asiatice care pot varia în funcție de preferințe: sos de soia, sos iute, sos teryaki, etc.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *