Menu

Ouă umplute

Ingrediente pentru 20 de bucati oua umplute:

  • 10 ouă
  • 100g pateu de pui
  • 1-2 lingurițe muștar
  • frunze de pătrunjel (pentru decor)
  • sare după gust
5/5 - (1 vote)

Fiindcă aveam în frigider foarte multe ouă și trebuia să pregătesc niște aperitive pentru aniversarea unui prieten m-am gândit să prepar o rețetă rapidă de ouă umplute.

Cum se prepară ouăle umplute

Rețeta de ouă umplute este foarte simplă și se începe prin a fierbe 10 ouă proaspete. Se pune la fiert 1-1.5 litri de apă în care se scufundă 10 ouă care au fost spălate în prealabil cu apă rece.

Ouăle se fierb 5 minute după ce apa a început să clocotească apoi se oprește focul și se pune apă rece peste ouă.

Când ouăle s-au răcit, se curăță de coajă și se taie în jumătăți, apoi se scot gălbenușurile care se pun într-un bol pentru mixer.

Cum se face umplutura pentru ouă

Peste gălbenușurile de ou fierte se adaugă două lingurițe de muștar și 100g de pateu de pui, apoi se mixează bine cu un mixer la treapta minimă. Puteți să condimentați pasta cu sare după gust, apoi se pune umplutura în golurile lăsate de gălbenușuri în jumătățile de albuș fiert.

Cum servim ouăle umplute

Ouăle umplute sunt servite ca aperitive, iar în ceea ce privește modul de prezentare puteți să vă folosiți imaginația. Dacă este iarnă le puteți orna cu puțină maioneză și o bucată de măslină, iar dacă este vară le puteți decora cu o frunză de mărar sau de pătrunjel, eu am pus niște morcov ras pe un platou și ouăle umplute le-am ous deasupra.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *