Menu

Mozzarella Cherry antipasti

Mozzarella antipasti

Ingrediente pentru aperitivele cu mozzarella și roșii cherry aveți nevoie de:

  • Mozarella Bocconcini ("biluțe")
  • roșii cherry mini
  • frunze de busuioc
Rate this post

Dacă în urmă cu ceva vreme am postat o rețetă de aperitive cu cu mozzarella , șuncă și măsline, de această dată va propun o rețetă foarte simplă de aperitive cu mozarella, roșii și frunze busuioc.

Dacă în trecut am folosit un baton de mozzarella din care am tăiat cubulețe, de această dată am utilizat Mozzarella Bocconcino (Bocconcini la plural că sunt mai multe) , mai precis biluțe de mozzarella, care sunt mai frumoase în combinație cu roșiile… și ele tot rotunde 🙂

Cum se prepară antipasti cu mozzarella și roșii

Cantitățile nu le-am menționat în lista de ingrediente pentru că depind atât de cantitatea pe care o preparați, dar și de dimensiunea ingredientelor. Dacă roșiile sau biluțele de mozarella sunt prea mari, ele se pot tăia în jumătate înainte de a se pune pe scobitoare.

Eu am găsit niște roșii cherry foarte mici, le-am luat de la Mega Image, iar mozzarella am folosit-o atât întreagă cât și jumătăți, pentru a putea fi mâncate dintr-o înghițitură.

Pentru a pregăti aceste aperitive, se spală roșiile, frunzele de busuioc și mozzarella cu apă rece. Pe o scobitoare se pun câte 1-2 roșii și 1-2 bucăți mozzarella, în funcție și de dimensiunea lor, iar în capăt se pune o frunză mică de busuioc.

Busuiocul proaspăt este foarte aromat, așa că o frunză mică este mai mult decât suficientă. De asemenea fiindcă frunzele de busuioc de oxidează foarte repede în locul unde sunt înțepate, este bine să puneți frunzele cu cât mai puțin timp înainte de a servi aperitivele.

O adevărată pată de culoare, aceste aperitive (antipasti cum spun italienii), sunt foarte gustoase și vor fi apreciate de invitați.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *