Menu

Mini Caprese pe scobitoare

Ingrediente pentru 20 bucăţi mini Caprese

  • 250g tomatillos
  • 300-400g biluţe mozzarella
  • 3-4 frunze mari de busuioc
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic
  • sare
Rate this post

Cu ceva timp în urmă am făcut salata Caprese cu felii de mozzarella şi de roşii, şi fiindcă în supermarket se găsesc roşii cherry în varianta mini şi biluţe de mozarella, m-am gândit să fac şi Mini-Caprese pe scobitoare cu mozarella şi roşii miniaturale.

Cum se fac aperitivele mini Caprese

Aperitivele mini Caprese se fac cu mozzarella, roşii cherry şi busuioc toate înfipte pe scobitori sau pe ţepuşe pentru cocktail, eu de această dată am folosit nişte ţepuşe de plastic colorate frumos, însă dacă nu aveţi aşa ceva la îndemână, şi scobitorile sunt la fel de bune.

Să începem cu începutul… chiar şi cele mai mici biluţe de mozarella care se găsesc la noi, sunt prea mari pentru a fi folosite întregi, deci biluţele de mozarella se taie în 2 jumătăţi şi la fel se procedează şi cu roşiile cherry care vi se par prea mari.

Frunzele de busuioc se taie bucăţele relativ mici, cam cât 2 pătrăţelele de caiet de matematică, deci 1cm pătrat, apoi începem să le înfigem pe scobitoare sau ţepuşă.

Pe fiecare ţepuşă se înfige pe rând 1 roşie, 1 bucată mozarella, 1 bucăţică de busuioc, 1 roşie şi la final 1 bucată de mozarella cu partea plată în jos, apoi aperitivul se pune pe un platou “în picioare” sau “culcat”. Se repetă procedeul până când se termină ingredientele, apoi aperitivele se presară cu sare şi se stropesc cu ulei de măsline şi oţet balsamic.

Şi gata… aperitivele mini Caprese sunt gata şi vor impresiona cu siguranţă toţi invitaţii. Eu le-am pregătit pentru masa de Crăciun, însă mini Caprese pe scobitoare sunt aperitive foarte potrivite şi pentru masa festivă de Revelion… puteţi să le încercaţi dacă vreţi 🙂

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *