Menu

Lalele aperitiv

Ingrediente pentru 6-8 aperitive lalea:

  • 6-10 roșii medii
  • 300g brânză dulce
  • 2-3 linguri smântână
  • 5-6 fire pătrunjel
  • sare
Rate this post

Aperitivele de tip “lalea” sunt de fapt roșii umplute cu brânză. Dar fiindcă prezentarea face totul, roșiile sunt decupate să pară niște lalele, în timp ce câteva frunze de pătrunjel întregesc florile, fiind codițele și frunzele acestor lalele comestibile.

Cum se fac aperitivele tip lalea

Pentru aperitivele lalea, începem prin a spăla câteva roșii nu foarte mari, cele mai indicate sunt roșiile puțin lunguiețe pentru că vor semăna mai bine cu niște lalele, însă dacă nu găsiți roșii prunișoare puteți folosi și roșii rotunde, normale.

Căpăcelele roșiilor se îndepărtează, tăindu-se partea superioară a roșiilor în zig zag, cu petale sub formă de “V”-uri folosind un cuțit un instrument special. După ce se taie căpăcelele, se scoate miezul roșiilor folosind o linguriță.

Fiindcă roșiile sunt pregătite, este momentul să pregătim crema de brânză. Se folosește brânză dulce (300-400g) care se freacă bine cu 2-3 linguri de smântână și puțină sare până când se obține o consistență cremoasă a branzei.

Roșiile se umplu cu cremă de brânză, puteți folosi un șpriț de ornare sau o linguriță, însă indiferent de metodă puneți suficientă brânză încât printre “petalele” lalelellor să se vadă crema de brânză.

Cum servim lalelele din roșii cu brânză

Pentru că la aperitive prezentarea “face toți banii”, vom aranja lalelele din roșii cu brânză dulce pe un platou dreptunghiular (este bine ca platoul să fie alb), apoi în continuarea roșiilor se așează câteva frunze de verdeață care vor semăna cu tulpinile unor flori. Eu am folosit niște frunze de pătrunjel, însă dacă vreți puteți utiliza frunze de mărar, de țelină sau orice altceva aveți la îndemână.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *