Menu

Inele de calamar

Ingrediente pentru 4-6 porţii de inele de calamar prăjite

  • 5000g inele de calamar congelate
  • 250ml bere blondă
  • 200g făină
  • 1 ou
  • sare
  • 1-2 lămâi pentru servit
Rate this post

Fiindcă mie nu îmi place gustul pregnant de peşte în mâncăruri, pentru inelele de calamar prăjite am decongelat calamarul şi l-am ţinut în apă rece 24 de ore înainte de a-l prăji.

Amestec cu bere pentru crusta calamarului

Înainte de a pune inelele de calamar la prăjit, le vom trece printr-un amestec de făină, ou, sare şi bere care va constitui crusta inelului.

Într-un bol pentru mixer se pun 250ml de bere, 1 gălbenuş de ou, puţină sare şi 1 cană de făină (200g), se amestecă bine ingredientele folosind un mixer, apoi albuşul se bate spumă tare şi se pune uşor peste făina cu bere şi ou.

Prăjirea inelelor de calamar

Într-o tigaie se pune ulei la încins, apoi când acesta este fierbinte, inelele de calamar scurse de apă se şterg cu un şerveţel de hârtie, se trec prin amestecul de făină cu bere şi se pun la prăjit.

Fiindcă uleiul este încins şi inelele se prăjesc repede, nu este nevoie să le prăjiţi mai mult de 2 minute, aproximativ 1 minut pe fiecare parte.

După ce s-au prăjit, inlele de calamar se scor din tigaie cu ajutorul unei spatule, se scurg bine de ulei şi se pun pe un şervet de hârtie care va absorbi excesul de ulei.

Cum se servesc inelele de calamar prăjite

Inelele de calamar se servesc calde, iar dacă s-au răcit le puteţi reîncălzi la cuptorul cu microunde. Noi le-am mâncat cu multă lămâie stoarsă deasupra şi cu o salată alături, dar puteţi folosi şi sosuri pe care le puteţi pune peste inelele de calamar.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *