Menu

Hummus cu ardei copt

Ingrediente pentru 6-8 porții de hummus cu ardei copt:

  • 2 cutii de năut fiert
  • 3-4 ardei copți
  • 3-4 căței de usturoi
  • zeama de la două lămâi
  • 4 linguri de pastă de susan
  • piper cayenne
  • sare
5/5 - (1 vote)

Dacă data trecută am preparat o rețetă de hummus cu ulei de măsline, acum vă propun un hummus cu tradiționala pastă de susan, dar și cu ardei roșu copt, care dă o savoare deosebită acestui hummus.

Cum facem hummus?

Pentru a face hummus scurgem de lichid conținutul a două conserve mici de năut fiert, care se pasează apoi împreună cu 3-4 ardei copți tăiați felii și 3-4 căței de usturoi mari.

Eu am pasat năutul și ardeiul folosind piciorul vertical al mixerului, însă dacă nu dispuneți de acest accesoriu puteți da ingredientele de 2-3 ori prin mașina de tocat (cea mai mică sită) sau puteți folosi un robot de bucătărie cu lame.

Eu am folosit ardei copți din conservă, însă dacă aveți ardei capia proaspeți îi puteți coace în cuptor sau pe plita aragazului, sunt mult mai gutoși decât cei din comerț.

Se condimentează pasta de năut cu zeama de la 2 lămâi, sare după gust și puțin piper cayenne măcinat.

În pasta de năut cu mirodenii se adaugă 3-4 linguri de pastă de susan, eu am cumpărat un borcan de la Carrefour și a costat în jur de 20 de lei, iar borcanul va ajunge pentru a face de 3-4 ori această rețetă la cantitățile indicate.

Dacă nu aveți pastă de susan o puteți înlocui cu ulei de măsline, pasta de susan este destul de lichidă și foarte uleioasă și poate fi substituită cu succes de ulei.

Cum servim hummus cu ardei capia

Hummus-ul cu ardei capia copt este mai savuros decât hummusul simplu, dar se servește la fel ca hummus-ul clasic pe post de aperitiv împreună cu lipii libaneze.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *