Menu

Hot Dog pe băț

Hot Dog pe băț

Ingrediente pentru 7 bucăți de hot dog pe băț aveți nevoie de:

  • 7 crenvurști
  • 100g foietaj
  • 2 lingurițe semințe de susan
Rate this post

O rețetă foarte simplu de realizat este cea de hot dog pe băț, sau mai precis pe țepușă de bambus. În afară de faptul că rețeta este simplă, și numărul ingredientelor este redus, ca să nu mai vorbim despre costuri 😛

Cum se prepară un hot dog pe băț

Pentru a pregăti un hot dog pe băț începeți prin a întinde puțin a foaie de foietaj (cumpărat din comerț în cazul meu), apoi tăiați 7 fâșii de foietaj astfel încât să aibă cca 1 cm grosime și cam 1.5 X lungimea crenvurștilor lungime.

Faceți o crestătură longitudinală în fiecare crenvurșt, suficient cât să fie tăiată pielița. În urma coacerii presiunea acumulată în crenvurșt datorită transformării lichidului în abur generează ruperea inestetică a hot dog-ului, iar dacă îl crestați înainte, aveți șansa să obțineți un hotdog frumos, învelit în foietaj auriu.

Prin mijlocul fiecărui crenvurst se trece câte un bețișor de bambus, astfel încât la capete bețișorul să înțepe și fâșia de foietaj. Foietajul de răsucește în jurul crenvurstiului și se prinde în bețișorul de bambus.

Pe fiecare crenvurșt înfășurat în foietaj se presară semințe de susan, apoi se bagă la cuptor pentru 10-15 minute până când foietajul este copt (se umflă și devine auriu). Eu am copt bețișoarele cu hot dog sprijinite pe marginea unui vas de yena, pentru ca foietajul să se umfle uniform, dar dacă nu aveți un vas suficient de îngust îi puteți coace în orice tavă de cuptor în care ați pus anterior hârtie de copt.

Hârtia de copt are rolul de a absorbi o parte din lichidul eliminat din crenvurști în urma coacerii, și de asemenea mâncarea nu se va lipi de tavă.

Cum se servește hot dog-ul pe băț

Hot dog-ul pe băț învelit în foietaj se poate servi atât călduț cât și rece, și merge foarte bine simplu, fără adaos de sosuri sau alte garnituri.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *