Menu

Hot Dog cu ceapă

Hot dog cu ceapa

Ingrediente pentru 3 Hot Dog cu ceapă aveți nevoie de:

  • 3 baghete scurte
  • 3 crenvurști mari
  • 1 ceapă mare
  • ketchup
  • muștar
  • sare
5/5 - (1 vote)

Pentru că de fiecare dată când merg la IKEA mini-hotdog-ul lor îmi face cu ochiul, m-am gândit să încerc și eu o rețetă de hot dog, pentru care am folosit niște crenvurști mai mari, iar după un Hot Dog m-am oprit pentru că nu mai puteam să mănânc.

Cum se prepară un hot dog acasă

Rețeta de hot dog este o rețetă rapidă care este gata în 8-10 minute.

Se începe prin fierberea crenvurștilor în apă cu sare. Pentru a nu plesni, crenvurști se crestează pe lungime, iar fierberea lor este rapidă 2-5 minute în apă fierbinte, în funcție și de tipul crenvurștilor. Este bine să fiți atenți și să îi scoateți repede din apă dacă vedeți că încep să se încovoieze sau să pleznească.

Cât timp crenvurști sunt la fiert, se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Eu am folosit un robot de bucătărie pentru că mi-a fost mai simplu, însă puteți toca ceapa și cu cuțitul.

Când crenvurștii sunt gata, scoateți-i pe o farfurie, și tăiați longitudinal baghetele. Nu tăiați capacele de tot, ci lăsati-le să mai fie puțin prinse.

În fiecare baghetă se pune un pat de ceapă tocată pe bucata inferioară a baghetei, apoi se pune crenvurștiul între cele 2 bucăți de pâine. Se completează cu ketchup și muștar și se mănâncă pe nerăsuflate.

Cum mâncăm un hot dog

Hotdog-ul se mănâncă cât este încă cald. Dacă preferați puteți folosi atât ketchup dulce cât și ketchup iute, iar dacă nu vă place muștarul îl puteți înlocui cu maioneză.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *