Menu

Gogosele cu cascaval coapte

Ingrediente pentru aproximativ 60 gogosele cu cascaval

  • 400g cascaval
  • 300g faina
  • 5 oua
  • 200g unt
  • 200ml apa
  • sare
4/5 - (2 votes)

Gogosele cu cascaval (sau bilutele cu cascaval daca vreti o denumire alternativa) facute la cuptor, un preparat pe care il puteti servi si copiilor (eu i-am dat lui Sebi vreo 2 bucati pe la 1 an si o luna – dar nu pot sa zic ca a luat mai mult de 3-4 muscaturi din fiecare pentru ca lui i-a placut sa se joace cu gogoselele de cascaval mai mult decat sa le manance).

Cum facem aluat pentru gogosele de cascaval

Mie modul de preparare al aluatului pentru gogosele de cascaval coapte, mi-a adus aminte de aluatul pentru eclere, insa iata ce trebuie facut:

1. Cascavalul se da pe razatoarea mica.

2. Untul se pune cu apa intr-o cratita si se pun pe foc, pana cand da in clocot se topeste tot untul. Se adauga si putina sare.

3. Se ia cratita de pe foc, se adauga toata faina si se amesteca repede si bine cu o lingura de lemn, pana cand toata faina este incorporata si obtineti o pasta densa si omogena.

4. Se adauga cascavalul ras si se amesteca bine.

5. Se completeaza aluatul pentru gogosele cu cascaval cu ouale adaugate unul cate unul. Dupa ce adaugati 1 ou, amestecaati bine bine pana cand acesta este “absorbit” de aluat.

Trebuie sa lucrati repede cat compozitia este calda, altfel riscati sa se taie atunci cand adaugati ouale. Acum este momentul sa porniti si cuptorul, eu l-am dat pe 180 grade Celsius si l-am lasat sa se incalzeasca.

Intr-o tava mare de cuptor se pune hartie de copt, apoi puteti incepe sa formati bilute din aluat cu cascaval pe care le veti pune in tava, la distante nu foarte mari una de cealalta. Pentru a nu se lipi aluatul de palme, umeziti-va mainile cu apa rece inainte de a forma fiecare biluta (la fel ca la mici) si apoi formati bilute de dimensiuni potrivite (eu le-am facut de marimea unei mingii de ping pong, si mi-au iesit putin peste 60 de bucati).

Gogoselele cu cascaval se dau la cuptor si se tin pana cand se rumenesc si se umfla putin, eu cred ca le-am tinut putin peste 25 de minute, insa timpul depinde si de tipul de cuptor si de preferinte, deci este bine sa va uitati din cand in cand la ele si sa le tineti pana ce sunt rumenite dupa gustul vostru.

Eu am facut gogosele de cascaval coapte pentru Sf. Andrei si pentru 1 Decembrie, ca doar am facut cantitate serioasa, puteti sa folositi doar jumatate din cantitatile indicate, desi gogoselele sunt foarte gustoase si cu greu va veti opri din mancat.

Eu as recomanda sa fie servite reci, dar merg si caldute.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *