Menu

Globulețe cu susan (chifteluțe cu susan)

Chiftelute de pui cu susan

Ingrediente pentru 20-25 de globulețe cu susan (chifteluțe sferice) aveți nevoie de:

  • 1kg carne tocată de pui
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • miezul de la 2-3 felii de pâine
  • pătrunjel
  • 100g semințe de susan
  • sos de soia
  • piper
Rate this post

Globulețele cu susan sunt de fapt niște chifteluțe preparate cu carne tocată de pui, cu formă sferică de dimensiunea unei mingiuțe de ping-pong. Dimensiunile reduse și aspectul plăcut, fac din aceste chifteluțe un aperitiv excelent, ușor de servit, cu o scobitoare înfiptă în ele, și foarte consistente.

Modul de preparare al chifteluțelor, este similar cu cel al chifteluțelor prăjite clasice, însă este nevoie de o atenție mai mare în momentul în care li se dă formă sferică, iar prăjirea se va face într-un recipient mai adânc decât o tigaie clasică.

Pentru compoziția de chifteluțe se pun la înmuiat într-o farfurie cu apă 2-3 felii de pâine, ceapa se toacă mărunt sub formă de cubulețe, iar frunzele de pătrunjel se curăță, se spală și se taie.

Apoi, într-un castron mare, se pun carnea tocată de pui (eu am folosit aproximativ 1 kg de piept de pui tocat), miezul de la feliile de pâine înmuiate în apă. În prealabil pâinea se scurge bine de apă, nu se pune așa în compoziție. Se adaugă apoi în castron 2 ouă, pătrunjelul și ceapa tocate, 3 linguri de sos de soia, 2 lingurițe de semințe de susan și 1 linguriță de piper.

Omogenizați bine compoziția prin amestecare, cu ajutorul unei linguri, sau cu mâna, pentru că este mai eficient :).

Când compoziția pentru chifteluțe este gata, luați câte 2 lingurițe din ea și dați-le formă sferică, apoi dați-le prin semințe de susan puse pe o farfuriuță, până când toată suprafața chifteluței este acoperită de semințe.

Puneți la încins ulei într-o cratiță, astfel încât adâncimea uleiului să fie minim 4cm. Când uleiul s-a încins puneți chifteluțele la prăjit, și intorceti-le din când în când pentru a se praji bine pe toate părțile. Dacă uleiul este bine încins, o chifteluță va fi gata în 5 minute, mai ales ca sunt din pui iar acesta se prepară rapid.

După ce scoateți chifteluțele, puneți-le pe un șervet de hârtie care va absorbi excesul de ulei.

Fiindcă sunt foarte consistente, gustoase și aspectuoase, chifteluțele de pui cu susan constituie un aperitiv excelent, însă pot fi servite și ca fel principal cu o garnitură de orez, mazăre sau cartofi.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *