Menu

Foietaj cu cascaval

Ingrediente pentru 35-40 bucati de foietaj cu cascaval

  • 1 pachet foietaj
  • 300g cascaval
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 ou
  • putina sare
4.4/5 - (5 votes)

Daca aveti invitati si nu vreti sa le serviti alune si covrigei ca aperitive, atunci puteti incerca aceasta reteta simpla de foietaj umplut cu cascaval. Din cantitatile indicate eu am facut aproximativ 40 de bucati, si am copt 2 tavi.

Cum facem foietaj umplut cu cascaval?

Eu am ajut 1 pachet de 1kg de foietaj congelat, pe care l-am lasat sa se decongeleze, apoi am taiat fiecare foaie de foietaj in 2 bucati egale. Cand vreau ca foietajul sa creasca inalt, nu intind foaia de foietaj cu facaletul, si asa am facut si de aceasta data, am lasat foietajul gros cum a fost dupa ce s-a decongelat.

Ungeti foietajul cu albus sau ou batut cu furculita, apoi pe 1-2 din lungimea foietajului se pune cascaval ras. Foietajul se ruleaza dinspre partea cu cascaval, inspre partea fara, se preseaza putin cu palma, apoi se unge seasupra cu ou si se presara cu putina sare si seminte de susan.

Se taie ruloul de foietaj in bucati potrivite (eu l-am taiat in bucati patrate), apoi fiecare bucata se pune intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Bucatile de foietaj se pun la oarecare distanta una fata de cealalta pntru a nu se lipi atunci cand se umfla. Eu am mai pus putin cascaval ras deasupra bucatilor de foietaj apoi am dat tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180-200 grade Celsius.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *