Menu

Fish Fingers

Ingrediente pentru 6-8 porţii de fish fingers

  • 1 kg file de peşte
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă rozmarin măcinat
  • 1/2 linguriţă piper măcinat
  • 10 linguri făină
  • 200-250g pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • 300 ml apă
Rate this post

În week-end m-am gândit eu să fac nişte fish fingers home made, pentru care am luat file de crap proaspăt de la pescăria din colţ.

Cum se pregătesc fish fingers?

Per total nu este greu să pregăteşti fish fingers, însă trebuie să ai răbdare la prăjit, mai ales dacă faci cantitate mare ca mine :). Noi am mâncat 4 oameni pe săturate fish fingers cu salată Ezme, şi mi-a mai rămas peşte cat pentru 2-3 zile să îmi iau la birou pentru prânz.

Aşadar se începe prin spălarea peştelui cu apă rece, după care peştele se pune la scurs într-o strecurătoare. File-ul se taie fâşii de cca 1-1.5 cm lăţime care se pun pe un şerveţel de hârtie pentru ca acesta să absoarbă excesul de apă.

Pentru amestecul prin care vom da bucăţile de peşte, amestecăm într-un castron 300ml de apă (1 pahar şi jumătate), 2 ouă, 10 linguri de făină şi condimente (rozmarin măcinat, sare, piper măcinat şi usturoi – eu am folosit 1 linguriţă de fulgi de usturoi dar puteţi folosi 2 căţei de usturoi zdrobiţi). Ingredientele se amestecă bine folosind un tel până când obţineţi o pastă omogenă destul de groasă care va adera la suprafaţa peştelui.

Se pune uleiul la încins într-o tigaie, iar când acesta este fierbinte, bucăţile de peşte date prin pasta de făină se trec prin pesmet şi se pun la prăjit. “Degeţelele” de peşte se prăjesc bine pe toate părţile până când crusta devine maronie.

Peştele prăjit se scoate din tigaie şi se pune pe un şerveţel de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Cum servim fish fingers home made?

Noi am mâncat Fish fingers cu salată turcească (salata Ezme pe care am preparat-o săptămâna trecută şi care a fost atât de bună încât am mai făcut o tranşă şi săptămâna asta), însă puteţi servi fish fingers cu sosuri (sos bernaise sau sos hollandaise merg amândouă foarte bine cu peştele), sau puteţi pregăti nişte cartofi prăjiţi pentru a mânca “Fish and chips” ca la Londra.

Galerie imagini

1 comentariu la “Fish Fingers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *