Menu

Ficăței în bacon

Ficatei in bacon

Ingrediente pentru 12 ficăței în bacon aveți nevoie de:

  • 6 ficăței de pasăre (250-300g)
  • bacon feliat subțire (100g)
  • 50 ml vin alb sau roze
  • ulei de floarea soarelui (pt prăjirea ficățeilor)
  • sare
5/5 - (1 vote)

Ficățeii în bacon sunt niște aperitive grozave ce îmbină perfect gustul de ficăței de pasăre cu aroma de porc din bacon-ul copt până devine crocant.

Cum se prepară ficățeii de pasăre în bacon

Rețeta de ficăței în bacon implică două etape: prăjirea și coacerea.

Prăjirea ficățeilor
În primul rând se prăjesc ficățeii de pasăre în tigaie cu ulei de floarea soarelui și cu un praf de sare. Ficățeii se prăjesc aproximativ 5 minute la foc iute, și se întorc bine pe toate părțile, apoi se scot din tigaie și se pun pe un șervețel de hârtie care va absorbi excesul de ulei.

Învelirea ficățeilor în bacon
Când ficățeii s-au răcit suficient încât să îi puteți lua cu mâna, se tăie fiecare ficățel în două, pe mijloc, la îmbinarea dintre cei doi lobi ai ficatului.

Înfășurați fiecare bucată ficățel în câte o felie de bacon, apoi fixați bacon-ul înfigând o scobitoare dintr-o parte în alta a ficățelului. Eu am folosit un bacon îngust, subțire și cu câte 2-3 starturi de carne și grăsime; cu cât feliile de bacon sunt mai subțiri, cu atât pot fi rulate mai ușor în jurul ficățeilor.

Coacerea
Ficățeii înfășurați în bacon se pun într-o tavă, se presară cu puțină sare și se stropesc cu 50 ml de vin alb sau roze, vinul va forma un strat fîn pe fundul tăvii și se va evapora în timpul coacerii, dând o aromă deosebită ficățeilor.

Tava se pune la cuptor 20 de minute la treaptă medie de temperatură.

Cum se servesc ficățeii în bacon

Ficățeii în bacon se servesc de regulă ca aperitiv, calzi sau reci. În urma coacerii grăsimea din bacon se topește, deci nu vor fi grețoși dacă se servesc reci.

Merg foarte bine cu murături sau cu o salată de cartofi.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *