Menu

Dovlecei pane

Dovlecei pane

Ingrediente pentru 2-3 porții de dovlecei pane aveți nevoie de:

  • 1 dovlecel
  • 2 ouă
  • 3 linguri de făină
  • ulei pentru prăjit
  • sare
5/5 - (1 vote)

Nu este complicat să preparăm dovlecei pane, însă m-am gândit că este util să includ și această rețetă pe site. Pentru dovleceii pane am ales o rețetă clasică ce presupune folosirea de ouă și făină la prepararea amestecului ce formează învelișul pane al dovlecelului.

Cum pregătim dovlecei pane

Pentru a pregăti dovlecei pane începem prin a spăla bine 1 dovlecel mediu ca dimensiune; aveți grijă să nu folosiți dovlecei prea mari pentru că de obicei aceștia sunt bătrâni, cu semințe mari și amari. După ce am spălat dovlecelul, se taie și se aruncă cele două extremități, apoi se taie felii dovlecelul. Feliile trebuie să aibă o grosime potrivită, de aproximativ 0.5mm.

Feliile de dovlecel se presară cu sare, și se pun într-o strecurătoare la scurs. Sarea va determina eliminarea excesului de lichid din dovlecel, feliile se lasă la scurs aproximativ 1 oră.

Pentru amestecul ce va forma crustă dovleceilor, se bat bine 2 ouă cu un praf de sare și 3 linguri de făină. Se bat bine până când se obține un amestec omogen fără cocoloașe sau făină rămasă pe marginea farfuriei sau castronului în care s-a făcut amestecul.

Se pune uleiul la încins într-o tigaie, eu am folosit ulei suficient încât dovleceii să nu se atingă de fundul tigăii, 1-2 cm adâncimea uleiului în tigaie.

Fiecare dovlecel se scufundă în amestecul de făină cu ou apoi se pune la prăjit. Feliile de dovlecel se prăjesc 1-2 minute pe fiecare parte atunci când când uleiul este încins. În principiu dacă oul s-a prăjit și este galben închis spre maro, iar furculița intră ușor în dovlecel, atunci acesta este gata și poate fi scos din tigaie.

Feliile de dovlecei pane se pun la scurs pe un șervețel de hârtie ce va absorbi excesul de ulei.

Cum se servesc dovleceii pane

Dovleceii pane pot fi serviți atât pe post de aperitiv, cât și ca garnitură. De asemenea, ei pot fi serviți reci, calzi sau la temperatura camerei.

O combinație foarte interesantă sunt dovleceii pane serviți cu mujdei de usturoi, hmmmm… un deliciu.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *