Menu

Curcan în fulgi de porumb

Curcan in crusta de fulgi de porumb

Ingrediente pentru 6-8 porții de piept de curcan în fulgi de porumb aveți nevoie de:

  • 1.5kg piept de curcan
  • 10-12 linguri fulgi de porumb simpli
  • boia ardei iute
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri ulei de măsline
  • piper
  • sare
Rate this post

Atunci când am preparat cartofi în punga magică, am pregătit și această rețetă cu piept de curcan preparat la cuptor într-o crustă de condimente și fulgi de porumb. A fost foarte ușor de pregătit și a durat 10 minute de când am început până când am pus curcanul la cuptor.

Cum preparăm piept de curcan cu fulgi de porumb

Pieptul de curcan se spală cu apă rece și se taie felii, apoi feliile se taie fâșii. Feliile trebuie să aibă aproximativ 1cm grosime iar fâșiile pot fi oricât de lungi și late vreți (ale mele au avut 2-3 degete lățime).

Fâșiile de curcan se pun într-un castron apoi peste ele se pun 2 linguri de amidon alimentar, boia de ardei iute după gust (eu am pus 2 lingurițe), sare, piper și 2 linguri de ulei de măsline. Carnea de curcan se freacă bine cu mirodeniile până când acestea sunt distribuite uniform. Amidonul va determina lipirea mirodeniilor de carne pentru că în contact cu umezeala din carne el devine lipicios. Dacă nu aveți amidon îl puteți înlocui cu tot atâta făină și puțină apă.

Fulgii de porumb se mărunțesc și se pun într-un castron. Este obligatoriu să folosiți fulgi de porumb simpli fără alte adaosuri cum ar fi zahăr, miere, fructe sau nuci.

Fâșiile de carne de curcan condimentate se dau prin fulgi de porumb, apoi se pun într-o tavă de cuptor. Carnea se așează într-un singur strat și se coace 25-35 de minute la 160-180 grade Celsius. După primele 15 minute de coacere puteți întoarce fâșiile de carne pe partea opusă pentru a se rumeni uniform.

Cum se mănâncă fâșiile de curcan acoperite de fulgi de porumb

Fâșiile de curcan se servesc preferabil calde, alături de o garnitură sau o salată. Eu după cum am mai spus am folosit cartofii la pungă cu rozmarin și usturoi. Puteți să folosiți și murături sau sos iute / ketchup împreună la carnea de curcan.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *