Menu

Creveți Margarita

Ingrediente pentru 8-10 frigărui cu creveți margarita aveți nevoie de:

  • 1 pungă creveți congelați (cca 500g)
  • 1 lime
  • 2-3 căței de usturoi
  • tequila
  • frunze de oregano proaspăt
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei iute roșu
Rate this post

La fel ca și teriyaki, rețeta de creveți margarita presupune marinarea cărnii. În acest caz, marinata pentru creveți seamănă foarte mult cu amestecul pentru cocktail-ul margarita, și de aici provine numele rețetei 🙂

Înainte de a începe se preparați marinata pentru creveți, puneți 8-10 frigărui din bambus într-un recipient cu apă să se îmbibe câtă vreme creveții se marinează.

Marinată pentru creveți margarita

Marinata pentru creveți eu am făcut-o într-un castron în care am amestecat 2-3 linguri de ulei, 2 linguri se tequila, sucul de la 1 lime, frunzele de la 6-7 fire de oregano proaspăt, 3 căței de usturoi zdrobiți și 1 ardei roșu iute tocat destul de mic.

Creveții i-am spălat foarte bine cu apă rece într-o strecurătoare. Eu am avut cred că cea mai mică dimensiune de creveți însă au fost buni dar cu siguranță voi încerca și o rețetă cu creveți mai mari.

Când creveții sunt spălați, îi puneți în amestecul pentru marinată și amestecați bine folosind o lingură. Puneți apoi creveții într-o pungă care se poate închide ermetic, și puneți-o la frigider pentru cel puțin 45 minute.

Creveți margarita pe băț de bambus

Creveții se scot de la frigider și se pun pe betisorele de bambus. Mie mi-au ieșit vreo 10 frigărui, pe care le-am pus apoi la prăjit într-un grătar de teflon care se folosește pe aragaz.

Creveții se frig câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când sunt gata. Ei vor avea tot culoarea roz-portocalie ca la început, și nu trebuie să va temeți că nu sunt gata, pentru că de multe ori cocktail-urile de creveți servesc aceste preparate semi-crude iar dacă frigeti frigăruile câteva minute cu siguranță vor fi gata, mai ales dacă folosiți creveți mici ca ai mei.

În ceea ce privește servirea creveților, eu i-am pus cu felii de lime al căror suc a fost folosit la “stropirea” frigăruilor, astfel creveții sunt mult mai plăcuți 🙂

Frigăruile cu creveţi şi tequila au câte 100 calorii per bucată, deci cca 300 calorii per porţie.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *