Menu

Creveți Margarita

Ingrediente pentru 8-10 frigărui cu creveți margarita aveți nevoie de:

  • 1 pungă creveți congelați (cca 500g)
  • 1 lime
  • 2-3 căței de usturoi
  • tequila
  • frunze de oregano proaspăt
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei iute roșu

La fel ca și teriyaki, rețeta de creveți margarita presupune marinarea cărnii. În acest caz, marinata pentru creveți seamănă foarte mult cu amestecul pentru cocktail-ul margarita, și de aici provine numele rețetei 🙂

Înainte de a începe se preparați marinata pentru creveți, puneți 8-10 frigărui din bambus într-un recipient cu apă să se îmbibe câtă vreme creveții se marinează.

Marinată pentru creveți margarita

Marinata pentru creveți eu am făcut-o într-un castron în care am amestecat 2-3 linguri de ulei, 2 linguri se tequila, sucul de la 1 lime, frunzele de la 6-7 fire de oregano proaspăt, 3 căței de usturoi zdrobiți și 1 ardei roșu iute tocat destul de mic.

Creveții i-am spălat foarte bine cu apă rece într-o strecurătoare. Eu am avut cred că cea mai mică dimensiune de creveți însă au fost buni dar cu siguranță voi încerca și o rețetă cu creveți mai mari.

Când creveții sunt spălați, îi puneți în amestecul pentru marinată și amestecați bine folosind o lingură. Puneți apoi creveții într-o pungă care se poate închide ermetic, și puneți-o la frigider pentru cel puțin 45 minute.

Creveți margarita pe băț de bambus

Creveții se scot de la frigider și se pun pe betisorele de bambus. Mie mi-au ieșit vreo 10 frigărui, pe care le-am pus apoi la prăjit într-un grătar de teflon care se folosește pe aragaz.

Creveții se frig câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când sunt gata. Ei vor avea tot culoarea roz-portocalie ca la început, și nu trebuie să va temeți că nu sunt gata, pentru că de multe ori cocktail-urile de creveți servesc aceste preparate semi-crude iar dacă frigeti frigăruile câteva minute cu siguranță vor fi gata, mai ales dacă folosiți creveți mici ca ai mei.

În ceea ce privește servirea creveților, eu i-am pus cu felii de lime al căror suc a fost folosit la “stropirea” frigăruilor, astfel creveții sunt mult mai plăcuți 🙂

Frigăruile cu creveţi şi tequila au câte 100 calorii per bucată, deci cca 300 calorii per porţie.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *