Menu

Cremă de brânză cu arpagic

Ingrediente pentru 1 castron mediu de cremă de brânză cu arpagic aveți nevoie de:

  • 250g brânză dulce (eu am avut ricotta)
  • 1 mână frunze arpagic
  • 2 linguri smântână
  • sare
1/5 - (2 votes)

Dacă pentru aperitivele cu mini toast și somon am folosit o cremă de brânză cu ceapă verde, pentru un aperitiv tot cu somon dar și clătite, am pregătit această delicioasă cremă de brânză cu frunze tinere de arpagic, un preparat foarte gustos care poate fi servit și ca un aperitiv cu pâine prăjită sau biscuiți sărați.

Cum preparăm crema de brânză cu arpagic

Arpagicul verde pentru mâncare îl găsiți la magazinele care vând plante aromate în ghiveci, eu pentru 250g de brânză dulce am folosit doar jumătate din cantitatea de frunze. Spre deosebire de ceapa verde, frunzele de arpagic tânăr sunt mai puțin iuți, și arată foarte bine în mâncare pentru că după ce sunt tăiate arată ca niște mici tuburi foarte aspectuoase.

– tăiem frunzele de arpagic

Se taie o mână de frunze de arpagic din ghiveci, se spală frunzele cu apă rece, apoi se toacă mărunt, mai puțin de 5 mm dimensiunea fiecărei bucăți.

– prepararea cremei de brânză cu arpagic

Într-un castron încăpător se pune brânza dulce (250g de brânză ricotta am folosit eu), 2 linguri de smântână și aproximativ tot arpagicul tocat. Păstrați puțin pentru a presăra deasupra cremei de brânză în scop decorativ.

Se amestecă bine brânza cu smântâna și verdeața folosind o lingură, iar când obțineți o pastă omogenă, condimentați cu sare după gust și mai amestecați puțin. Ricotta este o brânză moale destul de “uscată” de aceea se adaugă smântână pentru a putea obține o cremă de brânză fină.

Cum mâncăm crema de brânză și arpagic

Dacă folosiți crema de brânză și arpagic pe post de aperitiv, puneți-o într-un castron, decorați cu puțin arpagic tocat și serviți cu biscuiți crocanți, pâine prăjită sau pâine italiană (focaccia, ciabatta, ce vă place vouă).

Crema de brânză și arpagic o puteți folosi și la alte aperitive, care ar trebui să conțină o componentă mai acrișoară și eventual ceva carne. Eu am folosit-o la clătitele cu brânză și somon, dar puteți fi inventivi și o puteți combina și cu castraveți, prosciutto sau măsline.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *