Clătite cu somon și cremă de brânză

Ingrediente pentru 4 clătite cu somon și cremă de brânză aveți nevoie de:
- 1 ou
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 180g făină
- 400 ml apă
- 250g brânză ricotta
- 1 mână arpagic verde
- 2 linguri smântână
- 150g somon afumat (felii)
- sare
Clătitele umplute cu cremă de brânză și somon afumat sunt niște aperitive foarte aspectuoase care vor impresiona toți invitații, cu excepția celor care nu mănâncă pește 🙂
Cum preparăm clătitele umplute cu somon și cremă de brânză
Pentru început, am să vă spun că aceste clătite le vom tăia rondele și le vom servi astfel, deci din 4-5 clătite veți obține undeva între 40 și 50 de bucăți.
– pregatirea clătitelor
Clătitele pentru aceste aperitive vor fi sărate și fără aromele specifice clătitelor clasice, așadar se bat bine cu un mixer toate ingredientele: 1 ou, 50 ml de ulei (cca. 3 linguri), 5 polonice de apă plată (400ml), 180g făină și un praf de sare.
Clătitele se prăjesc într-o tigaie, și se lasă la răcit, acoperite cu un capac sau o farfurie, pentru a nu se usca pe margini. Veți obține 4-7 clătite mari, depinde cât de groase doriți să le faceți.
– cremă de brânză cu arpagic
Pentru crema de brânză cu arpagic, se ia o mână de arpagic proaspăt din ghiveci (se găsesc ghivece la supermarket) se spală și se toacă mărunt.
Arpagicul tocat se amestecă bine cu 250 g de brânză dulce (ricotta în cazul meu) și 2-3 linguri de smântână grasă care va ajuta la legarea cremei de brânză. Se ajustează cu sare după gust și se lasă la odihnit în frigider.
– “asamblarea” clătitelor cu somon
Se rupe o bucată de folie de aluminiu mai mare decât dimensiunea unei clătite. Se pune clătita pe folia de aluminiu, se unge pe o treime cu crema de brânză (1-2 linguri), apoi peste brânză de pune o felie de somon afumat.
Se rulează clătita, apoi se înfășoară în folie de aluminiu, se strânge bine la capete și se dă la frigider minim 1 oră. Procedeul se repetă până rămâneți fără clătite, cremă de brânză și somon.
Când rulați clătita umplutura se deplasează spre partea goală, de aceea este bine să puneți umplutură doar pe 1/3 din suprafața clatitei.
– cum tăiem clătitele rondele
Când s-au răcit și s-au așezat, clătitele se scot din folia de aluminiu, se taie în rondele de aproximativ 1 cm grosime, apoi se fixează capătul cu o scobitoare care străpunge clătita dintr-o parte în alta. Scobitoarea va fi folosită și ca mijloc de servire a rondelelor de clătite cu somon și cremă de brânză.